Natuurberichten

Pagina 9 van 1554 - 15535 Resultaten

Stedelijk College Eindhoven

Het schoolplein van het Stedelijk College Eindhoven is met recht een groene oase te noemen. Op 17 mei 2024 kregen gedeputeerden Hagar Roijackers en Saskia Boelema een rondleiding van zeven leerlingen. Zij lieten zien hoe de school..


Lees verder 31 mei 2024   2 wkn oud
Caribische rifhaai (eenmalig exclusief WMR)

In beschermde mariene gebieden (MPA's) komen vaak meer rifhaaien voor dan in niet-beschermde gebieden. Een nieuwe studie in Nature Ecology and Evolution toont aan dat de voordelen van het behoud van haaien verdubbelen wanneer..


Lees verder 31 mei 2024   2 wkn oud
bergeend met pullen

Bergeenden broeden op allerlei gekke plekken en hoornaarkoninginnen hebben een nest vol puberdochters. ..


Lees verder 31 mei 2024   2 wkn oud
Waarnemers in het veld

Het Netwerk Ecologische Monitoring is een unieke samenwerking tussen vrijwillige natuurwaarnemers, statistici, ambtenaren, wetenschappers, organisaties, apparaten en de natuur zelf. Dit jaar bestaat die samenwerking 25 jaar – en..


Lees verder 30 mei 2024   3 wkn oud
Compilatie voor EuropeForNature

Een groot aantal wetenschappelijke netwerken bekritiseren Europese beleidsmakers in een open brief, voor een reeks recente beslissingen die de milieuagenda van de EU en de internationale verplichtingen van de EU ondermijnen. De..


Lees verder 30 mei 2024   3 wkn oud

Mei en juni zijn de maanden van de waarheid voor de patrijs. Ze moeten absoluut met rust gelaten worden nu ze aan het broeden zijn. Maar dat doen ze vaak in bermen en slootkanten, die juist in deze periode gemaaid worden. Help de..


Lees verder 30 mei 2024   3 wkn oud
Bruine eikenpage  op vuilboom - primair

De bruine eikenpage is een zeldzame vlinder en gaat sterk achteruit. Om de soort te kunnen beschermen, door de leefgebieden goed te beheren, is het van belang om te weten waar hij nog voorkomt. Daarom is er dit jaar extra aandacht..


Lees verder 30 mei 2024   3 wkn oud
Autographa gamma, gamma-uil

Alweer heel veel gamma-uilen gezien en grootoorvleermuizen verzamelen zich in kraamkolonies...


Lees verder 30 mei 2024   3 wkn oud
Afgelopen winter en voorjaar waren er 6 hoogwater golven in de Erlecomse waard.

Zes hoogwatergolven zetten de Erlecomse waard afgelopen winter en voorjaar onder water. Nu groeit, bloeit, kruipt, zoemt en friemelt er weer van alles. Hoogwater hoort bij riviernatuur. De rivier brengt dood en leven. “Hij brengt..


Lees verder 29 mei 2024   3 wkn oud

Op 24, 25 en 26 mei vond de landelijke vleermuistuintelling plaats. Vliegende vleermuizen in de tuin met het blote oog waarnemen en tellen kan slechts gedurende een hele korte periode, van zonsondergang tot het echt donker is...


Lees verder 29 mei 2024   3 wkn oud

Archief