Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Deel deze pagina

Pagina 6 van 13 - 130 Resultaten

Schotse Hooglanders in natuurgebied Kuipersveer aan de Oude Maas

Sinds 1999 verzorgt FREE Nature in opdracht van de SuikerUnie het beheer van het natuurgebied Kuipersveer, een pareltje van 7 hectare aan de Oude Maas in de Hoekse Waard. Nu de suikerfabriek gesloten is, hangt het beheer van dit..


Lees verder 22 juni 2015   7 jaar oud

Eerder dit jaar berichtten we dat de Schotse Hooglanders langer dan normaal op het eiland waren gebleven en pas in januari naar hun wintergebied vertrokken. Nu, begin mei, keren ze terug om het landschap opnieuw te vormen. Waar ze..


Lees verder 11 mei 2015   7 jaar oud
Konik veulen

Ieder voorjaar worden er weer vele veulens geboren binnen de kuddes van FREE Nature. Meestal vindt dit plaats buiten het zicht van de mens, vaak ’s ochtends vroeg. Weinigen zien dit dan ook. Onlangs wist Laurent Beckers een..


Lees verder 27 april 2015   7 jaar oud

Op dinsdag 8 april trok FREE Nature beheerder Wilbert Verriet samen met 117 leerlingen van de lokale basisschool Opweg uit Ooij het natuurgebied de Bisonbaai in voor een jaarlijkse vuilruimactie. In totaal werden deze dag 10 zware..


Lees verder 13 april 2015   7 jaar oud

Net als ieder jong dier, zijn ook de veulens van koniks sterk afhankelijk van hun moeder. Dit geldt ook voor een veulen dat twee weken terug werd geboren in natuurgebied Oranjezon. Er bestond wat twijfel of dit veulen wel genoeg..


Lees verder 30 maart 2015   7 jaar oud

In 2015 kunnen vrijwilligers opnieuw hun kennis en kunde vergroten dank zij de regeling Groen en Doen. Via deze regeling heeft FREE Nature in 2014 vrijwilligers kunnen opleiden op het vlak van begrazing en natuurlijke kuddes...


Lees verder 16 maart 2015   7 jaar oud

Er worden dit jaar opvallend veel vroege kalveren geboren binnen de kuddes van FREE Nature. Dit komt door de zeer zachte winter van 2013 op 2014. Deze winter kostte de koeien relatief weinig energie en doordat in het voorjaar van..


Lees verder 2 maart 2015   7 jaar oud

Het lijkt wel een ravage in het bos. Nu het voedselaanbod in de winter sterk is afgenomen, gaan de grote grazers op zoek naar alternatieven. Schotse Hooglanders eten nu de bast van onder andere Kardinaalsmuts en Linde. Door hun..


Lees verder 16 februari 2015   7 jaar oud

De winter is eindelijk aangebroken. Regelmatig valt er een klein laagje sneeuw, al is deze ook snel weer weg. Grote grazers als rund en paard deert het niet, de sneeuw blijft netjes op hun dikke wintervacht liggen. Een teken van..


Lees verder 2 februari 2015   7 jaar oud

Midden in Rotterdam, pal onder de van Brienenoordbrug ligt natuurgebied het Eiland van Brienenoord. Zomers graast hier een kleine kudde Schotse Hooglanders die helpen de spontane bosontwikkeling vorm te geven. ’s Winters raakt het..


Lees verder 19 januari 2015   7 jaar oud

Archief