Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 9 van 13 - 130 Resultaten

Net als kinderen met een snoeptrommel, eten grote grazers het liefst het meest eiwitrijke en voedzame voedsel, oftewel mals groen gras. Maar juist dit gras groeit nu niet meer. Grote grazers als rund en paard gaan nu opzoek naar..


Lees verder 23 december 2013   8 jaar oud

Nu de winter voor de deur staat zijn de beheerders druk bezig met het uitdunnen van de kuddes grote grazers in verschillende natuurterreinen. Voor het vangen worden twee verschillende methoden gebruikt; lokken en drijven. De..


Lees verder 9 december 2013   8 jaar oud

Eerder meldden we met trots dat er voor het eerst bij FREE Nature een tweeling Galloway was geboren waarbij het met beide kalveren goed ging. Inmiddels, ruim een week later, is alsnog één van de kalveren verstoten. Het kalf is uit..


Lees verder 27 november 2013   9 jaar oud

In natuurgebied de Bisonbaai in de Geldersche Poort is afgelopen week een zeldzame tweeling Galloways geboren. Nog bijzonderder is dat beide dieren gezond ter wereld kwamen. In het verleden zijn wel vaker tweelingen geboren, maar..


Lees verder 25 november 2013   9 jaar oud

Waar dieren leven, sterven dieren. Kadavers van dode dieren worden vanzelf weer door de natuur opgeruimd en zijn een bron van biodiversiteit. Toch blijven lang niet alle dode dieren in de natuur liggen. Met name kadavers van grote..


Lees verder 11 november 2013   9 jaar oud

Hoewel het tijdens deze warme oktoberdagen nog wel bijna hoog zomer lijkt, zijn de grote grazers druk doende zich voor te bereiden op de aanstaande winter. Mast van eik en beuk vormen nu een warme aanvulling op het dieet om nog..


Lees verder 28 oktober 2013   9 jaar oud

Sinds anderhalf jaar is FREE Nature actief bij Natuurbericht.nl met regelmatig nieuwtjes over de natuurlijke begrazing en wildernisnatuur. Hoewel nog maar kort actief bij Natuurbericht.nl viert FREE Nature graag het vijfjarige..


Lees verder 14 oktober 2013   9 jaar oud

Langzaam maar zeker loopt de vacht van grote grazers vol met de zaaddozen van de grote klis. Jaarlijks krijgt FREE Nature hier vragen over. Er is echter geen reden tot zorg, de dieren hebben hier nauwelijks last van en na verloop..


Lees verder 30 september 2013   9 jaar oud
Rijpe zaden van de Wilde peen in Vechterweerd bij Dalfsen

In gebieden met jaarrond begrazing is het in deze tijd van het jaar een feestelijke bende. Dankzij de overvloed aan zaden en bessen kunnen dieren zich opmaken voor de naderende winter. In kortgegraasde en gemaaide..


Lees verder 16 september 2013   9 jaar oud

De bronst loopt ten einde. Nee, niet de bronst van de edelherten, die moet nog beginnen. Maar de bronstperiode van de Schotse Hooglanders, Galloways en Rode Geuzen is dan allang afgelopen. Doordat kuddes wild levende runderen..


Lees verder 2 september 2013   9 jaar oud

Archief