Natuurberichten

Uitgever: Provincie Noord-Brabant

Gezonde natuur zorgt voor een rijk Brabants landschap om in te wonen, werken en recreëren. De provincie verbindt daarom natuurgebieden met elkaar, herstelt oude landschappen en legt nieuwe natuur aan. Ook stimuleert ze duurzaam gebruik van de leefomgeving en stelt regels op. Dit om het Brabantse milieu schoon en gezond te houden en voor een duurzame waterhuishouding; zo kunnen verdroging en wateroverlast opgevangen worden.

Pagina 6 van 18 - 172 Resultaten

ulvenhoutse bos st annabos Stuw- eenmalig gebruik

“We hebben de afgelopen jaren zestien stuwen gebouwd in het relatief kleine Ulvenhoutse Bos,” vertelt ecoloog Ed Michels niet zonder trots. Het is een van de maatregelen om van het bijzondere bos aan de oostkant van het brede Dal..


Lees verder 18 januari 2021   3 jaar oud
Beekdal Oude Strijper Aa

In Brabant, ten oosten van het Leenderbos, tussen de Riesten en de Gastelsche Heide, ligt het beekdal van de Oude Strijper Aa. Het is niet zomaar een beekdal. De vennen van het gebied zijn tevens het brongebied van deze beek. Het..


Lees verder 4 januari 2021   3 jaar oud
beekdalbrug visualisatie - eenmalig gebruik

Om dorpen te ontlasten en doorstroming te verbeteren, was er dringend een nieuwe weg nodig tussen de A67 en de Luikerweg ten zuiden van Valkenswaard. Maar hoe leg je een weg aan door kwetsbare natuur en intensief bewoond gebied,..


Lees verder 28 december 2020   3 jaar oud
Maretak, vogellijm, mistletoe, heksenbezem in linde bij provinciehuis Brabant

Ze houden van kalk. Met hun dunne worteltjes boren ze zich in een boom, het liefst een populier. Bovendien worden hen magische krachten toegedicht. Maar het meest bekend zijn ze van de toestemming die ze geven om te kussen, als je..


Lees verder 21 december 2020   3 jaar oud
Henk van Diest - eenmalig gebruik

“Met dit werk kun je elke dag urenlang bezig zijn als je zou willen. Het geeft mij een enorme brok voldoening. Sommige mensen gaan graag naar het strand, maar ik loop de natuur in met mijn verrekijker. Meer ontspanning en plezier..


Lees verder 13 december 2020   3 jaar oud
Landweer  Snelleloop profiel onderzoek - eenmalig gebruik

“Landweren zijn cultuurhistorische monumenten. We zijn blij dat ze blijven als onderdeel van de Ecologische Verbindingszone tussen Grotelse Heide en Biezen”, zegt Jan Timmers van Heemkundekring Gemert. Leon van Hoften, Waterschap..


Lees verder 8 december 2020   3 jaar oud
Kraggeloop zomer 2020 - eenmalig gebruik

Een meanderende beek met aan weerszijden tien hectare natte natuur, dat is de Kraggeloop in Bergen op Zoom. Nog niet zo lang geleden was het een slootje dat de meeste Bergenaren niet eens kenden, het laatste stukje verbindingszone..


Lees verder 30 november 2020   3 jaar oud
Tauros naar Kroatie - eenmalig gebruik

“Niets doen is een enorme klus,” lacht Ronald Goderie, ecoloog en oprichter/directeur van Stichting Taurus. Met natuurlijke begrazing probeert hij natuur in Nederland en elders in Europa op een natuurlijke manier in evenwicht te..


Lees verder 23 november 2020   3 jaar oud
Opwettense watermolen - eenmalig gebruik

Ooit stonden er 83 watermolens in Brabant. Daarvan zijn er nu nog een handjevol over. Drie historische watermolens in het stroomgebied van De Dommel gaan de gevolgen van klimaatverandering helpen beperken. Het Brabantse project..


Lees verder 16 november 2020   3 jaar oud
Melkveehouder Kees Fonken - eenmalig gebruik

Brabantse organisaties werken samen om de gronden die zij verpachten of in gebruik geven, op een duurzame(re) wijze te laten beheren. Zo dragen zij bij aan het herstel van biodiversiteit en verbetering van waterkwaliteit en..


Lees verder 9 november 2020   3 jaar oud

Archief