Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Pagina 15 van 16 - 153 Resultaten

Groep zeehonden thumbnail

Het was een vreemd gezicht. Tussen een grote groep grijze en gewone zeehonden op het strand van Texel lag een opvallend witte zeehond. Ecomare-dierverzorgster Saskia Poelman moest even goed kijken, maar het was echt een jonge..


Lees verder 5 maart 2013   11 jaar oud

Naar het buitenland om walvissen te zien? Ook in Nederland maak je goede kans om ze te spotten. Met rustig winterweer kun je vanaf het strand bruinvissen zien zwemmen, de kleinste tandwalvissen van de Noordzee. Van februari tot..


Lees verder 19 februari 2013   11 jaar oud

Grote pijlinktvissen spoelen niet vaak aan op de Nederlandse stranden. Toch zijn er deze winter best veel gevonden. Ook in 2010 werden er veel gezien. Toen strandden er in totaal zeven op de Nederlandse Waddeneilanden. Sinds de..


Lees verder 5 februari 2013   11 jaar oud
Glasaal

De vissers mogen ze tot april vangen, maar nu al is alles wat ze mogen vissen boven water. Er zwemmen tegenwoordig zoveel jonge palingen rond bij de Franse kust dat binnen twee weken tijd de toegestane hoeveelheid van 17.000 kilo..


Lees verder 1 februari 2013   11 jaar oud
voor eenmalig gebruik

Het vuurwerk was nauwelijks gedoofd toen het eerste bericht van het jaar binnenkwam: lepelaar gezien in De Petten op Texel. Maar op 17 januari werd de vroege vogel voor het laatst gezien. Is hij weer vertrokken naar het warme..


Lees verder 22 januari 2013   11 jaar oud
Riemwier. voor eenmalig gebruik

Het strand ligt weer vol met aanspoelsel. Door alles wat er ligt kun je goed zien hoeveel dieren en planten er in zee leven. Na de harde wind van rond de jaarwisseling is er heel wat aan komen drijven. En dat zijn niet alleen..


Lees verder 8 januari 2013   11 jaar oud

Kwallen in december? Veel strandwandelaars zullen verbaasd gekeken hebben toen ze kompaskwallen zagen liggen langs het strand. Kwallen zijn toch zomerdieren? 'Nee hoor, zo vreemd is het niet' weet Lodewijk van Walraven,..


Lees verder 25 december 2012   11 jaar oud

Felblauwe, bijna lichtgevende streepjes op een grauwbruine sliert zeewier. Het is een discoschelpje: een ovaal schelpje, groenbruin gekleurd als het wier waarop het leeft. Door de gekleurde ‘discostreepjes’ valt het toch op. De..


Lees verder 12 december 2012   11 jaar oud

Met hun dikke witte vacht zien pasgeboren grijze zeehonden er knuffelbaar uit. Maar vergis je niet, hun ouders zijn Nederlands grootste wilde roofdieren. Die lange haren hebben de pups dan ook niet voor de aaibaarheid. Ze hebben..


Lees verder 27 november 2012   11 jaar oud
Eikapsel met embryo hondshaai, wikipedia,  GNU Free Documentation License,

Zeemeerminnenbeursje, ‘Mermaids purse’, worden ze genoemd in Engeland. Het zijn eikapsels van roggen een haaien. De afgelopen dagen zijn er veel aangespoeld op Texel. Tussen het riemwier kon je er heel wat oprapen...


Lees verder 20 november 2012   11 jaar oud

Archief