Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 66 van 209 - 2089 Resultaten

Passer montanus 1, Ringmus,

Het kabinet trekt extra geld uit voor de aanpak van de stikstofcrisis: 350 miljoen voor uitkoop van veehouders en 172 miljoen voor technische oplossingen in stallen. Het maakt pijnlijk duidelijk wat er allemaal niet gebeurt. Er is..


Lees verder 19 februari 2020   5 jaar oud
Vlinderen in Servie - primair

De sterke achteruitgang van insecten is evident, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Vlinders zijn een kleurrijke, populaire en gemakkelijk te herkennen groep onder de insecten. Iedereen in Europa kan helpen om..


Lees verder 17 februari 2020   5 jaar oud
Future of Butterflies - primair

Voor de vijfde maal vindt dit jaar in Wageningen het vierjaarlijkse internationale congres ‘Future of Butterflies in Europe’ plaats. Deelnemers uit bijna dertig landen komen drie dagen bijeen om over de Europese vlinders en hun..


Lees verder 13 februari 2020   5 jaar oud
Afgewaaid nest eikenprocessierups

Door de storm Ciara die gepaard ging met zware windstoten, zullen op veel plaatsen oude eikenprocessierupsnesten uit de bomen gewaaid zijn. Deze nesten zitten bomvol brandharen die bij contact gezondheidsproblemen kunnen..


Lees verder 10 februari 2020   5 jaar oud
natuur in de stad Culemborg

Alle publiciteit rond de achteruitgang van de biodiversiteit heeft in veel gemeenten geleid tot de roep om meer aandacht voor natuur in de stad. Die roep komt uit de gemeenteraad en soms ook uit de colleges van burgemeester en..


Lees verder 10 februari 2020   5 jaar oud
vogelakker texel - Primair

Vandaag verscheen het Living Planet Report ‘Natuur en landbouw verbonden’. Daaruit blijkt dat populaties van wilde diersoorten in agrarisch gebied zijn afgenomen met 50%. Toch kan in agrarisch gebied veel gedaan worden om natuur..


Lees verder 6 februari 2020   5 jaar oud
LPR NL 20. Cover. Luchtfoto Drentsche Aa

Onze Nederlandse natuur op land staat er slecht voor. Sinds 1990 zijn populaties wilde dieren in zowel open natuurgebieden zoals heide, als in het agrarisch landschap, gemiddeld gehalveerd. Deze zorgwekkende ontwikkeling blijkt..


Lees verder 6 februari 2020   5 jaar oud
Monarchvlinder - primair

Miljoenen monarchvlinders maken elk jaar een reis van meer dan 3000 kilometer vanuit Canada om de winter door te brengen in een relatief klein bosgebied in centraal Mexico. Maar door klimaatverandering en illegale houtkap wordt..


Lees verder 4 februari 2020   5 jaar oud
hoog water - primair

Vijfentwintig jaar geleden, op 31 januari 1995, werden meer dan 200.000 mensen geëvacueerd uit het rivierengebied. Het hoge water dreigde de dijken te doorbreken en dan zouden grote delen van de Tieler- en Culemborgerwaarden..


Lees verder 30 januari 2020   5 jaar oud
pimpernelblauwtje 10voor12 - primair

Het duurt nog even, maar op 7 maart is weer de Landelijke Vlinderdag in de Junushoff in Wageningen. Dit jaar is het thema ‘Tien jaar Tien voor 12’. Hoe gaat het met de twaalf soorten die tien jaar geleden het zeldzaamst waren in..


Lees verder 23 januari 2020   5 jaar oud

Archief