Natuurberichten
Categorie: Vlinders
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 98 van 209 - 2090 Resultaten

Komend weekend is het weer zover, de landelijke Tuinvlindertelling 2017. Van vrijdag tot en met zondag wordt iedereen gevraagd een kwartiertje in de tuin de vlinders te tellen. Via de gratis App ‘Vlindermee’ krijg je hulp bij de..

In de Noordoostpolder, vlakbij het ‘oude land’, ligt het Kuinderbos. Dit bos, dat inmiddels zo’n 60 jaar oud is, herbergt erg veel vlinders en libellen. De boswachter noemt het de grootste wilde vlindertuin van Nederland en dat is..

Op deze heerlijke warme avonden zitten we lang in onze tuin. Als het gaat schemeren horen we de laatste voorzichtige zang van een merel en zien we soms de gewone dwergvleermuizen tevoorschijn komen en jagen boven de tuinen. Als..

Er zijn al regelmatig berichten verschenen over het stropen of smeren als methode om nachtvlinders te zien te krijgen. Die methode werkt prima in het vroege voorjaar en najaar, als er weinig bloeiende planten zijn, maar ook nu,..

Sinds een paar weken verschijnen van het landkaartje de nakomelingen van de voorjaarsvlinders die in april en mei vlogen. Die waren veel aanwezig en blijkbaar waren er prima omstandigheden voor de rupsen, want ook nu zijn er veel..

Ruim honderd Limburgse boeren en particulieren steken de handen uit de mouwen om de komende jaren meer ecologisch resultaat binnen graslandbeheer mogelijk te maken. Een proces van samen leren en doen. Tijdens de eerste..

De keizersmantel was verdwenen uit Nederland, maar wordt de laatste tien jaar steeds meer gezien. Dit jaar vliegt hij erg goed, met name in de duinen. Zowel in Meijendel, de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) als het..

Wilt u genieten van dagvlinders, ga dan nu uw tuin in! Na de piek in mei is juli de topmaand voor vlinders. Er zijn nu niet alleen veel verschillende soorten te zien, maar ook zijn de aantallen in de zomer vaak groter dan in het..

Hij heeft zijn naam niet voor niets, want het lijkt net een kolibrie. Stilstaand voor een bloem drinkt hij de nectar, de kolibrievlinder. De afgelopen weken is hij op veel plekken in Nederland weer gezien, vooral in tuinen...

Het is de tijd van de zandoogjes, ze worden erg veel gemeld op de invoerportalen. Soms worden er foto’s toegevoegd en dan blijkt dat nogal wat mensen moeite hebben om ze uit elkaar te houden. Dat is niet nodig als je weet waarop..