Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 177 van 368 - 3680 Resultaten

In de provincie Noord-Brabant begint de lente dit jaar met 40.000 bomen extra. Als onderdeel van de campagne Plan Boom hebben vrijwilligers namens IVN-Brabant, Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie de afgelopen weken..

Zeewieren komen algemeen voor langs de Nederlandse kust. Toch is het laatste determineerwerk voor onze wieren al bijna veertig jaar oud. Op 4 maart verscheen een nieuwe gids. Daarin worden meer dan 130 groen-, rood- en bruinwieren..

Op 20 en 27 februari vond het eerste online Europese symposium over hommels plaats: European Bumblebee Conference. Tijdens de twee digitale bijeenkomsten vertelden hommeldeskundigen uit diverse landen over uiteenlopende..

Van streekeigen beplanting op het erf en de aanleg van poelen en houtwallen tot educatie aan basisschoolklassen: er bestaat bij inwoners veel animo om met het eigen landschap aan de slag te gaan. Reden genoeg voor Provincie..
De ringslang is in Nederland vermoedelijk de meest talrijke slangensoort. Als enige van de drie inheemse slangen leeft de ringslang ook buiten natuurgebieden en plaatselijk zelfs in tuinen en op woonerven. Onlangs kwam echter een..

De concept Bossenstrategie van de overheid zet in op meer en gezonder bos in Nederland. Door omvorming naar gemengde loofbossen met klimaatbestendige boomsoorten. Helaas is er daarbij veel te weinig aandacht voor natuurlijke..

Vandaag, donderdag 4 maart, vindt het Groene Verkiezingsdebat 2021 plaats. In aanloop naar de verkiezingen dagen jongeren diverse politici uit om hun verkiezingsprogramma te verdedigen op het gebied van groene thema’s, zoals..

Wageningen Marine Research bestudeert al meer dan 25 jaar de ontwikkeling van een aantal droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. Een groot deel van de bestudeerde banken blijkt zich te kunnen handhaven sinds de..

Afgelopen oktober vonden twee inwoners uit Indonesië een mysterieuze vogel. Vorige week is bevestigd dat het om de zwartbrauwmuistimalia gaat. Men dacht dat deze vogel was uitgestorven. Het enige tot dan toe bekende exemplaar was..

In het bosbeheer is sinds enkele jaren veel aandacht voor het inbrengen van rijk-strooiselsoorten; boom- en struiksoorten met calcium- en kaliumrijk strooisel. Een voorbeeld is de winterlinde. Uit historisch landschapsecologisch..