Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 206 van 374 - 3735 Resultaten

Visdief in de vlucht

Op de Marker Wadden wordt onderzocht hoe aangelegde eilanden langdurig geschikt kunnen blijven als broedgebied voor bedreigde sterns en plevieren. Vogelbescherming wil weten welke bodembedekking het meest geschikt is om begroeiing..


Lees verder 4 augustus 2020   4 jaar oud
Fanatieke stier in zijn kuil EENMALIG GEBRUIK

Voor het eerst is de uiterst zeldzame schubhaarkegelbij waargenomen in stierenkuilen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Zij is een parasiet op het eveneens zeldzame zilveren fluitje, een behangersbij. Ook die nestelt voor het eerst in..


Lees verder 2 augustus 2020   4 jaar oud
bos en water

“Verdroging van natuurgebieden vormt de grootste bedreiging voor biodiversiteit in Noord-Brabant. Er dient snel iets te gebeuren om volwassen bossen te kunnen behouden en kwelstromen in stand te houden. De zandgronden zijn extra..


Lees verder 27 juli 2020   4 jaar oud
Mangrove

Het is vandaag WorldMangroveDay. Mangroves zijn belangrijk voor de natuur en voor mensen. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van deze kustbossen voor voedsel, kustbescherming en inkomsten. Alles bij elkaar genereren..


Lees verder 26 juli 2020   4 jaar oud
Zwarte wouw op kadaver EENMALIG GEBRUIK

In het zuidoosten van Brabant zijn op 8 juli voor het eerst opnamen gemaakt van een zwarte wouw die van een kadaver eet. Dat is erg bijzonder, want deze zeldzame roofvogel komt niet veel voor in Nederland en laat zich bovendien..


Lees verder 26 juli 2020   4 jaar oud

Met de aanleg van een moerasgebied en de aanplant van nieuw bos, zet de provincie Utrecht in op de komst van meer planten, dieren en vogels in het Natura 2000-gebied de Lunenburgerwaard. ..


Lees verder 25 juli 2020   4 jaar oud

Staatsbosbeheer maakt een podcastserie ‘Groene Oren’ waarin bijzondere dieren uit de Nederlandse natuur als ‘studiogast’ worden geïnterviewd over hun dagelijks leven. De tweede aflevering is gisteren online gekomen, waarin je..


Lees verder 24 juli 2020   4 jaar oud

Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg. Deze keer kijken we mee in de tuin..


Lees verder 23 juli 2020   4 jaar oud

Komende jaren komt er volgens de bossenstrategie zo'n 37.000 hectare aan bos bij in Nederland. Nadat er jarenlang meer bos verdween dan dat er bij kwam, gaan we nu weer planten. Dit sluit perfect aan bij het doel dat provincie..


Lees verder 22 juli 2020   4 jaar oud
Windturbine

De tot nu toe gebruikte grenswaarden voor aanvaardbare vogelsterfte veroorzaakt door windturbines blijken grotere langetermijneffecten op vogelpopulaties te kunnen hebben dan gedacht. De in Nederland gebruikte norm van 1 procent..


Lees verder 22 juli 2020   4 jaar oud

Archief