Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 206 van 368 - 3680 Resultaten

Korenwolf

De hamster is een typisch Limburgse soort, die sinds enige jaren nationale bekendheid geniet onder de naam ‘korenwolf’. Het diertje heeft een imago van juridische dwarsligger, maar het is veel meer een icoon van een soortenrijk..


Lees verder 15 juni 2020   4 jaar oud
Ruwe wratslak

Onlangs trof een duiker in de Oosterschelde een nog niet eerder in Nederland waargenomen zeenaaktslak aan. Het gaat om een nogal opmerkelijke soort met opvallend gele eiersnoeren. Mogelijk is deze Zuid-Europese soort met import..


Lees verder 14 juni 2020   4 jaar oud
Natuur in Nederland

Provincies zijn in Nederland verantwoordelijk voor natuurbeheer. Ze doen dit samen met instanties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de twaalf landschappen. Om hierin goed te kunnen samenwerken, is afgesproken om de Index..


Lees verder 10 juni 2020   4 jaar oud

Voor de totstandkoming van een determinatiewerk over russula's worden vrijwilligers gezocht om mee te helpen bij het verzamelen van russula's, de collecties te beschrijven en te determineren...


Lees verder 10 juni 2020   4 jaar oud
Insecten-cameraval

Ook dit jaar worden weer tachtig automatische insectencamera’s geplaatst in opdracht van de provincies Gelderland, Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland, gemeente Amsterdam, PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en..


Lees verder 9 juni 2020   4 jaar oud
Natte duinvallei Noord-Holland

Ooit was Nederland koploper innovatief natuurbeleid, maar de laatste 25 jaar scoren we abominabele rapportcijfers. Dat komt doordat we onze indicatoren oneigenlijk gebruiken. We gaan ermee om als in de wet van Campbell die stelt..


Lees verder 8 juni 2020   4 jaar oud
Bultrug

Vandaag is het Wereld Oceanen Dag! En dat moet gevierd worden, want we hebben heel veel te danken aan de oceanen. En jij kunt vandaag, op Wereld Oceanen Dag (maar natuurlijk ook daarna), iets terugdoen voor de oceanen. Lees daarom..


Lees verder 8 juni 2020   4 jaar oud
BioMon genetische biomonitoring

Analyse van DNA in watermonsters uit het stroomgebied van de Dommel levert gemiddeld tweemaal zoveel vissoorten per locatie op als conventionele monitoring, waaronder enkele opmerkelijke soorten en exoten. Het gaat dan vooral om..


Lees verder 6 juni 2020   4 jaar oud
vlindertuin Hoensbroek gemaaid en niet gemaaid

Een prachtige volop bloeiende vlindertuin in Hoensbroek, een plantsoen in Amsterdam, een door vrijwilligers onderhouden stadsnatuurreservaat in Rotterdam helemaal kaal gemaaid. Allemaal ‘foutjes’ in het beheer. Gemaaid terwijl dat..


Lees verder 5 juni 2020   4 jaar oud

Onderzoekers maakten gisteren bekend dat ze een nieuwe keversoort hebben ontdekt en die hebben vernoemd naar The Beatles. Het insect werd gevonden tijdens een citizen science 'expeditie' in het Vondelpark in Amsterdam - vlakbij..


Lees verder 4 juni 2020   4 jaar oud

Archief