Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 278 van 368 - 3672 Resultaten

Idylle Tilburg - primair

Verspreid over Nederland zijn de afgelopen jaren idylles aangelegd. Bloemrijke graslanden voor vlinders, bijen en mensen. Plekken waar bestuivers weer voedsel en leefgebied vinden, en mensen kunnen genieten van kleur, geur en..


Lees verder 11 januari 2018   7 jaar oud

Het aantal met bomen in symbiose levende paddenstoelen dat ook in de winter verschijnt, neemt de laatste decennia flink toe. Oorzaak zijn de voor veel paddenstoelen ideale temperatuur en vochtigheid in de huidige winters. In het..


Lees verder 10 januari 2018   7 jaar oud
nieuwe natuur nabij natuurpark Lelystad

De provincie Flevoland wil de maatschappelijke en economische waarde van natuur vergroten door natuur te beschouwen als meer dan alleen technocratische natuurdoeltypen en instandhoudingsdoelstellingen. Natuur is in de ogen van de..


Lees verder 8 januari 2018   7 jaar oud
Puttertjes op een winterse vogelakker

Vogelakkers zijn ontwikkeld als foerageergebied voor de grauwe kiekendief, een zomergast die voornamelijk veldmuizen eet. Maar gebruiken andere muizenetende roofvogels zoals de blauwe kiekendief en ruigpootbuizerd dezelfde..


Lees verder 5 januari 2018   7 jaar oud
NL, Drenthe, Noordenveld, Oostervoortse Diepje 4,

Nederland heeft het natuurbeleid sterk omgevormd. Met de herijking en omvorming van de Ecologische Hoofdstructuur tot Natuur Netwerk Nederland is het beoogde oppervlak verkleind, de kwaliteitsambitie verhoogd, de uitvoering bij de..


Lees verder 5 januari 2018   7 jaar oud

De Groene glibberzwam is uitgeroepen tot Paddenstoel van het jaar 2018. De Groene glibberzwam wordt vaak gevonden op plaatsen waar andere zeldzame paddenstoelen voorkomen. Ze wordt daarom beschouwd als een zogenaamde..


Lees verder 3 januari 2018   7 jaar oud
Juncus acuminatus

In 2017 werd een grote populatie van honderdduizenden exemplaren van de Amerikaanse soort Juncus acuminatus aangetroffen in natuurgebied Huis ter Heide bij Tilburg. De soort staat hier in en langs vennetjes die vijf tot acht jaar..


Lees verder 2 januari 2018   7 jaar oud
Impressie Hollandse Duinen

In 2018 gaan vele vrijwilligers samen proberen om meer dan 5000 soorten planten en dieren te vinden in de Zuid-Hollandse Duinen. Het nieuw beoogde Nationaal Park Hollandse Duinen ligt in het drukst bevolkte deel van Nederland...


Lees verder 1 januari 2018   7 jaar oud
Grote boompjesslak Oosterschelde

Recent DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat de Europese populatie boompjesslakken niet uit twee, maar ten minste drie soorten bestaat. Helaas zijn ze op basis van externe kenmerken nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De derde en..


Lees verder 31 december 2017   7 jaar oud
Essentaksterfte bos, Fraxinus excelsior es

Om de essentaksterfte in Nederland in kaart te brengen ging in juni Essentaksterfte.nu live. Bij 60 procent van de ruim 600 waarnemingen werd essentaksterfte waargenomen. In 20 procent waren alle bomen ziek. In de noordelijke..


Lees verder 30 december 2017   7 jaar oud

Archief