Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 116 van 218 - 2173 Resultaten

Klokjesdikpoot

Deze winter organiseert EIS Kenniscentrum Insecten drie gratis online thema-avonden, in samenwerking met IVN Natuureducatie. Op deze avonden komen diverse aspecten van insectenonderzoek aan bod: projecten van EIS, het tellen van..


Lees verder 20 januari 2022   3 jaar oud
Ellen Weerman

Sinds 1 januari is Ellen Weerman lector ‘Klimaatrobuuste Landschappen: verbinden van landbouw en natuur’ bij het NIOO en HAS Hogeschool. Het gezamenlijke lectoraat richt zich op de vraag hoe alternatieve vormen van landbouw kunnen..


Lees verder 19 januari 2022   3 jaar oud
Hout in het bos

In de winter, buiten het broedseizoen, vinden er veel zaagwerkzaamheden plaats in het bos. Meestal gaat het om dunning, om de variatie en biodiversiteit in een bos te vergroten. Of om het verwijderen van takken of dode bomen langs..


Lees verder 18 januari 2022   3 jaar oud

Voor het tweede jaar op rij heeft ARK Natuurontwikkeling een onderzoek naar ontwormingsmiddelen en pesticiden in poep van grazers in en nabij natuurgebieden uitgevoerd in Nederland. Op meer dan de helft van de locaties werden dit..


Lees verder 16 januari 2022   3 jaar oud
Verbranding van meer dan 100 ton ivoor in Nairobi, Kenia in 2016. Een van de grootste ivoorverbrandingen in de geschiedenis.

James Isiche, Regionaal Directeur voor Oost-Afrika bij IFAW, meldt vanuit het veld wat we doen om wilde dieren zoals olifanten te beschermen en hoe het staat met ons initiatief 'Room to Roam' – de ruimte die we dieren geven om..


Lees verder 15 januari 2022   3 jaar oud
Proef aanleggen mosselbank Eems-estuarium (eenmalig gebruik WUR)

Proeven op de wadplaat Hond-Paap hebben nieuwe kennis opgeleverd over de aanleg en ontwikkeling van mosselbanken in het zeer slibrijke Eems-estuarium. Van 2018 tot 2020 legden onderzoekers van Wageningen Marine Research en het..


Lees verder 14 januari 2022   3 jaar oud
kleine vos

Het team van mensen achter de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) is onlangs ondergebracht bij BIJ12. Een belangrijke mijlpaal in de transitie die als doel heeft natuurdata breder en beter beschikbaar te stellen. Wat is het..


Lees verder 13 januari 2022   3 jaar oud
Kokerworm

In 2014 is zijn er kokerjuffers uitgezet in het water van de Heelsumse Beek. Zeven jaar later blijkt dat de populatie het heel goed doet, zo blijkt uit OBN-onderzoek. Uitbreiding naar andere beken in de omgeving blijft nog uit...


Lees verder 11 januari 2022   3 jaar oud
Het moerasgedeelte Weimeren - eenmalig gebruik

In het gebied Noordrand Midden wordt natuur aangelegd. Onderdeel daarvan is de polder Weimeren, ten noorden van Prinsenbeek. De geplande excursie voor belangstellende omwonenden kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan...


Lees verder 10 januari 2022   3 jaar oud

De Nederlandse hommels hebben hulp nodig! Tijdens het vierjarige project HommelHulp werden burgers en vakmensen hiervan overtuigd. De opgedane kennis en ervaring bieden aanknopingspunten voor eenieder die hommels wil helpen...


Lees verder 10 januari 2022   3 jaar oud

Archief