Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 124 van 218 - 2173 Resultaten

Tussen 25 en 28 oktober organiseerde Bonaires Mangrove Maniacs hun eerste Mangrove Restoration Workshop voor de Nederlandse Cariben. Het doel was om een platform te bieden aan onderzoekers, natuurbeschermers, parkautoriteiten en..
Op 2 september 2020 werd het natuurgebied De Maashorst bezocht om onderzoek te doen naar de keverfauna van twee overleden wisenten. Het onderzoek leverde maar liefst 71 soorten kevers op, waaronder één soort kortschildkever die..

Uit recent onderzoek blijkt dat het strooisel van bepaalde boomsoorten zorgt voor een hogere basenverzadiging en pH in de bodem. Het aanplanten van deze zogenaamde ‘rijkstrooiselsoorten’ kan bodemverzuring tegengaan. Maaike..

Ruimtelijke activiteiten kunnen schadelijke effecten hebben op beschermde diersoorten. Denk aan het rooien van bomen, baggeren of bouwen. In speciale kennisdocumenten voor beschermde diersoorten staat welke maatregelen vaak..

De biodiversiteit van zoetwaterecosystemen in West- en Centraal-Azië staat zwaar onder druk. Kennis over de verspreiding van zoetwaterfauna van belang is voor de bescherming en het behoud van aquatische habitats. Daarom hebben..

Volgens een recente publicatie van het North Atlantic Right Whale Consortium zijn er wereldwijd nog maar 336 noordkapers over. De nieuwe cijfers hebben betrekking op de populatieomvang in 2020 en zijn opnieuw aanzienlijk lager dan..

Het is donderdagochtend. Vol enthousiasme loop ik de haven van Tholen in. Vandaag ga ik op walviscursus met Stichting Rugvin. De Stichting combineert onderzoek naar bruinvissen en andere walvisachtigen in de Oosterschelde, de..

Door intensieve landbouw zijn kruiden- en faunarijke akkers zeldzaam, en daardoor ook de onkruiden en vogels die daarbij horen. Op akkers die nog wel natuurlijk beheerd worden, vallen resultaten bovendien vaak tegen. Welke kruiden..

Op Sint Eustatius wordt de inheemse Antilliaanse leguaan zeer ernstig bedreigd door de invasieve uitheemse Groene leguaan. Beide soorten concurreren om voedsel en ook vinden er kruisingen plaats tussen de twee soorten. Daarom..

Onze bossen vervullen essentiële maatschappelijke functies. Ze zijn een thuis voor planten en dieren, filteren de lucht die we inademen, zuiveren ons water, bieden ontspanning, leggen koolstof vast en produceren hout. Een gezond,..