Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 3 van 211 - 2106 Resultaten

Twintig kilometer drainagebuis is opgediept uit de hellingen van het Limburgse heuvelland. Een kleine 120 hectare grasland is door ARK Rewilding Nederland onderzocht op achtergebleven ontwateringsbuizen. De gevonden pijpjes van..

Een bos waarin je nog kunt verdwalen. Zo omschrijft Staatsbosbeheer-ecoloog Marcel Horsthuis het Twentse broekbos Agelerbroek. Het is een moeilijk doordringbaar moerasbos. Met name door verdroging heeft dit zeldzame stukje..

Natuurbranden raken het gevoel van veiligheid van omwonenden en er komen ook veel dieren die in de natuur leven om. Er kan schade ontstaan aan gebouwen, natuur, wegen of spoorwegen. Ook belangrijke voorzieningen, zoals..

Landschapselementen zoals heggen, houtwallen, poelen en boomgaarden leveren een bijdrage aan biodiversiteit, waterbeheer en erfgoedbehoud. Daarmee zijn ze van waarde voor plant, dier en mens. Stichting Deltaplan..

De resultaten van recent onderzoek laten zowel de kwetsbaarheid als de verrassende veerkracht van tropisch zeegras zien, ondanks de groeiende bedreigingen door klimaatverandering. Onder leiding van Fee Smulders van Wageningen..

Reuzenberenklauw en Reuzenbalsemien zijn twee beruchte invasieve exoten die grote schade aanrichten aan biodiversiteit en maatschappij. Bestrijding wordt vaak pas in de zomermaanden ingezet. Terwijl er juist in het voorjaar veel..

Harde structuren in de Waddenzee hebben een grote aantrekkingskracht op vissen, of het nou natuurlijke oesterbanken zijn of kunstriffen. Dat blijkt uit onderzoek met een veelbelovende nieuwe methode: onderwatermicrofoons...

In de Elster Buitenwaarden werkten provincie Utrecht, Utrechts Landschap en Rijkswaterstaat de afgelopen jaren samen aan natuurherstel. Ecoloog Markus Feijen van Utrechts Landschap neemt ons mee in dit uiterwaardengebied vol..

In het open, groene en waterrijke landschap van de Lopikerwaard wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de ecologische kwaliteit van het gebied. Collectief Lopikerwaard, en de aangesloten boeren, spelen daarbij een sleutelrol...

Wageningen Marine Research monitort sinds 1980 hoeveel plastic er in de magen van aangespoelde stormvogels zit. Hun dieet geeft namelijk een goede indicatie van de plasticverzadiging van de Noordzee. Wat maakt deze zeevogel daar..