Natuurberichten
Pagina 1 van 1699 - 16982 Resultaten

De komende dagen worden opnieuw tropische temperaturen verwacht. Niet alleen mensen, maar ook vogels lijden onder de aanhoudende hitte en droogte. Vogelbescherming Nederland roept daarom iedereen op om eenvoudige maatregelen te..

Kraamwebspinnen zonnebadend op bladeren en vroedmeesterpadden luisteren zomeravonden op...

Het is hoogzomer in Europa, voor veel mensen een moment om de natuur in te trekken. Maar ze zien daarbij steeds minder vlinders. En niet alleen in Nederland, maar in de hele Europese Unie. Vooral de soorten van bloemrijke..

Tot opluchting van velen bleef het afgelopen voorjaar betrekkelijk rustig met meldingen van vogelgriep onder wilde vogels in Nederland. Sinds eind mei hebben we lokaal toch enkele zorgwekkende ontwikkelingen waargenomen. Vooral..

Bloeiende teunisbloemen en kolibrievlinders op zoek naar nectar...

De grote weerschijnvlinder, een van de meest mysterieuze vlinders van Europa, is bezig aan een opmerkelijke opmars in Nederland en België. De vlinder is de afgelopen jaren steeds meer te zien en vliegt nu volop. Waar de natuur..

Toen in 1801 in een van de zijrivieren van de Amazone voor het eerst door een westerling de reuzenwaterlelie werd ontdekt, was het voor Thaddeus Haenke direct duidelijk! Deze waterlelie was in al haar verschijningsvormen uniek en..

Bont kroonkruid in bloei en zeldzame boswitjes in Zuid-Limburg...

Bijna is het zover: de vakantie staat voor de deur. Wist je dat er in Nederland hele bijzondere treinreizen zijn, dwars door mooie natuurgebieden? Je hoeft dus helemaal niet ver weg. Atlas Leefomgeving neemt je mee langs de drie..

Graanakkers waren van oudsher een bron van biodiversiteit. Door intensivering van de landbouw en het gebruik van pesticiden hebben akkerkruiden de afgelopen eeuw bijna het loodje gelegd. Hoe kunnen akkerkruiden in de moderne..