Natuurberichten
Pagina 1089 van 1682 - 16816 Resultaten

Op 11 maart deed de Raad van State uitspraak over de aanleg van een weg (project buitenring parkstad Limburg). De uitspraak is onherroepelijk en zet het voortbestaan van de, thans ernstig bedreigde, Veenorchis op losse schroeven...

De Snotolf is een fraaie zeevis die in de winter onder andere de Nederlandse kustwateren opzoekt om zich hier voort te planten. De afgelopen twee jaar zijn er opvallend weinig waarnemingen geweest van Snotolven in de..

Een atlas maken van alle Nederlandse broedvogels is ook in ons dichtbevolkte en kleine landje een forse klus. Een broedvogelatlas maken van heel Europa moet wel onbegonnen werk zijn. Of toch niet? Als vogelaars hun..

Duizenden steekmuggen werden recentelijk aangetroffen in bunkers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie nabij Asperen. Alhoewel deze bunkers bekend staan als geschikte plekken voor overwintering van diverse soorten vleermuizen, kan er..
Na de vele vlinders die de afgelopen dagen uit winterrust ontwaakten worden nu ook de eerste actieve libellen gemeld. De twee soorten die als juffer overwinteren worden al regelmatig gezien, maar ook de eerst vuurjuffer is..

Een bijzondere ontdekking! Zeevogelonderzoeker Kees Camphuysen was stomverbaasd toen hij een vogelring vond in de maag van een Jan-van-gent. Dat gebeurde twee weken geleden, tijdens een snijdemonstratie op het Koninklijk..

Nationaal Park Drents-Friese Wold wordt één groot aaneengesloten natuurgebied. Landbouwgebied Oude Willem lag altijd als een wig tussen de bossen en heidevelden van het Nationaal Park. Dat gebied wordt nu ingericht als natuur...
Op 21 februari stuitten de leden van een paddenstoelenexcursie onverwacht op een aantal brandplekpaddenstoelen. Onverwacht omdat men in de winter geen brandplekpaddenstoelen verwachtte. Ze zaten op de restanten van een recent..
Het schaap uit het Drentse Nieuw-Amsterdam dat mogelijk is gedood door een wolf ligt bij Alterra in de vriezer. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het beest door een wolf is gedood...
Kraanvogels, tjiftjafs en grutto’s, de eerste voorjaarsgasten zijn al weer terug of trekken momenteel over Nederland. Maar de koekoek zit nog diep in Afrika. Die zien we pas terug in april. Toch is de koekoek al aan zijn terugreis..