Natuurberichten
Pagina 1273 van 1678 - 16771 Resultaten

Ondanks de lage zeewatertemperatuur kent de winter diverse hoogtepunten voor natuurwaarnemingen door sportduikers. Een daarvan is de jaarlijkse paaitrek van Snotolven van de open zee naar de ondiepere kustgebieden in onder andere..

Zo hier en daar, en dan vooral in het zuiden van Nederland, wordt de gele kornoelje al in bloei gezien. De Natuurkalender verwacht dat gele kornoelje gemiddeld op 28 februari voor het eerst in bloei wordt gezien. Gele kornoelje..

Al voor de vorstperiode van enkele weken geleden begonnen de aalscholvers in de Zuid-Hollandse natuurgebieden van Natuurmonumenten met broeden. Met de plotselinge vrieskou was het onduidelijk of de eieren het wel zouden overleven...

Terwijl de meeste planten en dieren het nog rustig aan doen met het frisse weer, is er wel veel vogelnieuws. De zeearenden in de Oostvaardersplassen zijn al weer een nest aan het bouwen. De oehoe's paren deze week voor het altijd..

Het ondergrondse leven van bacteriën en schimmels is hard. Veel bodemmicroben staan elkaar naar het leven in een wereld die veel weg heeft van een woestijn. Maar juist dit marginale bestaan opent perspectieven voor duurzame..
Tijdens het Goed Geld Gala woensdag 13 februari, maakte de Nationale Postcode Loterij bekend dat ze het project ‘Idylle’ van De Vlinderstichting zal steunen. Door Idylle krijgen we een kleurrijker Nederland, waarin vlinders en..

Op de wetenschappelijke website PLOSone werd de ontdekking bekend gemaakt van een nieuwe soort dwergooruil in Indonesië: de 'Rinjani dwergooruil'. Het artikel werd gepubliceerd door een internationaal team van vier ornithologen..

Klapeksters worden vaak geassocieerd met uitgestrekte heideterreinen en veengebieden. Langzaam maar zeker lijkt deze wintergast echter ook het cultuurland weer te gaan gebruiken. Vooral waar het landgebruik een beetje rommelig en..

Wat betekent zeldzaamheid? Zijn weinig waarnemingen niet gewoon een kwestie van beperkt onderzoek? De zeldzame Donkere trechterzwam is bijvoorbeeld niet met zekerheid in het veld te herkennen, en wordt toch regelmatig..

Nu er schot komt in de bestrijding van invasieve exoten, neemt ook de controverse over hun 'schadelijkheid' toe. Een recente studie toonde aan dat in het Bodenmeer, waar het barst van de invasieve exoten, de aantallen..