Natuurberichten
Pagina 1468 van 1679 - 16781 Resultaten

In juli 2010 heeft de divisie plant van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit in vijf tamme kastanjebomen een voor Nederland nieuwe galwesp gevonden. Het betreft de tamme-kastanjegalwesp. Deze wesp komt van oorsprong uit Azië en..

Veel bomen verliezen hun bladeren in de herfst. Iedereen zal vermoeden dat het iets met de temperatuur te maken heeft. Maar hoe zit het nu precies? En hoe gaat het in zijn werk?..

De Zoogdiervereniging, ARK Natuurontwikkeling en Alterra Wageningen UR hebben de kansenkaart ‘Wilde Zwijnen in Nederland’ gepresenteerd. Uit het onderzoek naar geschikte leefgebieden blijkt dat in de toekomst in tientallen..

De Gentiaantjes in de duinen waren laat dit jaar. Begin september meldde Natuurbericht dat de Gentiaantjes in de duinen eindelijk bloeiden. Er was toen goede hoop dat ze voor de herfst genoeg zaad zouden produceren. Inmiddels is..
Het koude en natte weer maakt definitief een einde aan het dagvlinderseizoen. Mochten er nog warmere en zonniger dagen komen dan zullen de meldingen voornamelijk beperkt blijven tot een paar soorten die als vlinder overwinteren...

Zaterdag 13 november 2010 zal Hans Dorrestijn zijn nieuwe Dorrestijns Natuurgids signeren tijdens de Landelijke RAVON-dag te Nijmegen. Voorafgaand aan het signeren zal Hans een korte presentatie geven...

Eind oktober is een voor Nederland onbeschreven en voor de wetenschap waarschijnlijk nieuwe soort paddenstoel ontdekt. Deze paddenstoel is tijdens de jaarlijkse binnenlandse werkweek van de Nederlandse Mycologische Vereniging in..

Ze zijn er weer; kraanvogels. Voorlopig hoofdzakelijk nog in zuidelijk Limburg, maar wie weet...

Egels krijgen doorgaans in het voorjaar of zomer hun jongen. Soms volgt een tweede worp en dat kan tot in september plaatsvinden. Egeljongen van de septembergeneratie werden op video vastgelegd in een achtertuin in Arnhem...

Rupsen zijn regelmatig het slachtoffer van parasieten. Sluipwespen bijvoorbeeld leggen eitjes in de rups. De larven eten die van binnenuit op, maar laten de rups leven zodat hij blijft eten. Op een filmpje van National Geographic..