Natuurberichten

Pagina 1479 van 1679 - 16784 Resultaten

Sporadisch duiken er zeeschildpadden op langs de Nederlandse kust, meestal in de herfst en wintermaanden. Als het om verzwakte of stervende dieren gaat, is snelle actie nodig om deze dieren te redden. Daarom is nu een protocol..


Lees verder 23 september 2010   14 jaar oud
lagarosiphon major

Verspreidbladige waterpest, een exotische waterplant, is opnieuw in Drenthe aangetroffen. Het lijkt er daarmee op dat ook deze exoot zich in ons land weet te handhaven...


Lees verder 23 september 2010   14 jaar oud

Hoewel in september niet erg veel dagvlindersoorten meer actief zijn, is het wel de tijd om kleine vuurvlinders te zien. Deze vlinder vliegt in drie generaties per jaar waarvan die in september vaak de grootste is...


Lees verder 22 september 2010   14 jaar oud
vleermuis in winterverblijf Johannes Regelink

Uniek onderzoek in een Limburgse mergelgroeve sinds 1944 laat een flinke toename van de aantallen overwinterende vleermuizen zien. Tussen 1980 en 2010 groeide het aantal vleermuizen met een factor zeven. Zo blijkt uit een..


Lees verder 22 september 2010   14 jaar oud
Rode Amerikaanse rivierkreeft

Rode Amerikaanse rivierkreeften zorgden de afgelopen dagen voor heel wat onrust. Op verschillende plaatsen in Nederland liepen de dieren over straat, tot grote verbazing, interesse of afgrijzen van menig voorbijganger. Behalve..


Lees verder 21 september 2010   14 jaar oud
noordse waterlijster, Warblers of North America , New York, Appleton, the public domain in the United States

Heel vogelend Nederland was afgelopen weekend in rep en roer. Op vlieland werd een nieuwe soort voor Nederland ontdekt: de noordse waterlijster. Ook in de rest van Europa is deze vogel superzeldzaam: in totaal werd hij slechts..


Lees verder 21 september 2010   14 jaar oud

Bij Posterholt zijn zaterdag 500 grote pimpernellen aangeplant. Deze plant is de enige voedselplant voor het zeldzame donker pimpernelblauwtje. Met deze actie wordt het leefgebied, op de enige vindplaats van deze vlinder in..


Lees verder 20 september 2010   14 jaar oud
Rode ogentroost

Een plant vinden die op de Rode Lijst staat, geeft altijd een kick. Zelfs als je tot de ontdekking komt dat hij helemaal niet zo zeldzaam is. Dit keer veroorzaakte Rode ogentroost mijn enthousiasme...


Lees verder 20 september 2010   14 jaar oud
Snuitkeverlarve vreet plantenwortel aan

Verschillende uitheemse snuitkeversoorten en de inheemse gewone taxuskever veroorzaken veel overlast in tuinen en openbaar groen. Het probleem begon in de Randstad, maar verspreidt zich nu over de rest van het land. De insecten..


Lees verder 19 september 2010   14 jaar oud
Kamsalamander landfase

De salamanders zijn massaal op landtrek en worden door automobilisten ’s avonds op vochtige avonden veel gezien in het licht van de koplampen. Ze zijn op weg naar goede overwinteringsplekken. Voor veel mensen een uitgelezen kans..


Lees verder 19 september 2010   14 jaar oud

Archief