Natuurberichten
Pagina 1494 van 1679 - 16790 Resultaten

De eerste juveniele zandhagedissen van deze zomer zijn gemeld. In de warme zomer van 2006 kropen de jonge zandhagedissen al op 21 juli uit het ei. Dit jaar is dat record gebroken en zijn de eerste jonge zandhagedissen maar liefst..

Voor het eerst is vastgesteld dat eikenprocessierupsen niet alleen hun karakteristieke nesten in bomen maken, maar dat ze ook onder de grond nesten kunnen maken. Dit maakt de beheersing van de eikenprocessierups nog moeilijker...

Ug99 is een gevaarlijk variant van de ook in Nederland inheemse Zwarte roest, een schimmelziekte op Tarwe. Met een verspreidingssnelheid van 800 kilometer per jaar, is het niet ondenkbaar dat ze binnen niet al te lange tijd in ons..

Zo tegen het einde van juli is het voor de steltloperfreaks in ons land weer smullen. De steltlopers zijn weer begonnen aan hun terugtocht naar het zuiden en op hun terugtocht tanken ze graag bij in ons land...
Hitte kan leiden tot bijzondere taferelen in de natuur. Wat dacht u van vleermuizen die midden overdag tussen de spelende kinderen boven het zwembad vliegen om hun dorst te lessen?..
Het koevinkje komt vooral veel voor op de hogere zandgronden. In de duinen van Zuid-Kennemerland is de soort echter ook aanwezig en wordt hij momenteel in grote aantallen gezien...
In januari stelden we de vraag of de strenge winter de opmars van Bijenorchis in ons land tot staan had gebracht. Tal van vondsten maakten de afgelopen weken duidelijk dat deze fraaie zuidelijke orchidee de koude goed heeft..

Door de droogte begin deze zomer begon het Nederlandse fruit minder te groeien. Dankzij de regen van de afgelopen week heeft het de groei weer te pakken. Wel heeft de harde wind een aantal fruittelers veel schade opgeleverd. Dat..

RAVON krijgt op het moment veel meldingen van vondsten van reptieleneieren, die achteraf niet van reptielen afkomstig blijken te zijn. Het zijn nachtvlindercocons en dan meestal de cocons van de Hageheld (Lasiocampa quercus). De..

Als jonge moeder ben je maar druk. Voeden, voeden, voeden… want daar worden kleintjes groot van. In de natuur is het niet anders, jonge vogels groeien op tot sterke volwassenen met voldoende en het juiste voedsel. Daar gaat heel..