Natuurberichten
Pagina 1506 van 1698 - 16980 Resultaten

Hitte kan leiden tot bijzondere taferelen in de natuur. Zo worden er bij periodes van hitte niet minder maar juist meer vleermuizen gemeld. Hoe zit dat?..

De zwarte ooievaar, het broertje van de witte ooievaar, trekt in deze maand in kleine aantallen over Nederland. Soms komen ze ook aan de grond, zoals recent in de Groote Peel op de grens van Limburg en Brabant, waar maar liefst 35..

Recente maatregelen voor weidevogels in de Aalkeetbuitenpolder (Zuid-Holland) blijken zeer succesvol. Voorlopige vogeltellingen laten een flinke stijging zien in aantal broedvogels en nieuwe zeldzame broedsoorten. Terwijl het..

Het einde van de zomer nadert. Voor veel vogels betekent dat verzamelen, opvetten en wegwezen. Ze trekken naar warmere gebieden in Europa, of zelfs Afrika. De ooievaar is van nature een trekvogel. Sommige Hollandse ooievaars..

De eerste rijpe bessen van de gewone vlier hangen nu aan de struiken. De Natuurkalender verwacht dat over ongeveer tien dagen de helft van de stuiken zijn eerste rijpe bessen zal dragen. Hiermee loopt de vruchtrijping van de..

In De Geul op Texel broeden meer lepelaars dan ooit. In 2010 breekt Texel het derde record op rij. De grootste kolonie is te vinden in De Geul in Nationaal Park Duinen van Texel...

Dankzij fotografisch bewijsmateriaal is het voorkomen van de levendbarende hagedis in de duinen bij Valkenisse in Zeeland eindelijk vastgesteld. Het betreft een foto van een net geboren juveniele levendbarende hagedis, waarmee de..

Overijssel is een vogelsoort rijker. In de Weerribben is een graszanger opgedoken. Dit Zuid-Europese rietvogeltje is door het veranderende klimaat bezig met een opmars in Nederland. Ook rond het Naardermeer in Noord-Holland is het..
De paardenbijter is een glazenmaker die vooral in het najaar veel aanwezig is. Deze grote libellen jagen graag langs bosrandjes. De afgelopen dagen zijn er regelmatig grote aantallen gemeld. Uit Plantage Willem II bij Elst werden..

De afgelopen maand is op twee plaatsen in Nederland de Toverchampignon aangetroffen. Deze opvallend grote en mysterieuze paddenstoel is pas sinds 1973 voor de wetenschap bekend, en wordt vooral in Nederland gevonden...