Natuurberichten
Pagina 1522 van 1699 - 16984 Resultaten

Geen appetijtelijke cocktail met een parapluutje, maar een drol bezet met parapluutjes. Met het warme weer van de laatste dagen is er maar een buitje regen nodig om parapluutjes op mest te vinden. Het gaat in dit geval om kleine..
In 2009 werd voor het eerst sinds 1980 de zwartstreepuil weer in Nederland gezien. Dat dit geen incident was blijkt uit twee waarnemingen van de soort begin juni van dit jaar...

Afgelopen weekend zag ik een berichtje op de site van de Telegraaf en toen schrok ik toch wel. Oranjegekte is prima, maar een zilvermeeuw oranje verven gaat echt veel te ver...

Wie aan eekhoorns denkt, associeert deze niet meteen met Flevoland. Toch komt dit prachtige dier in de polder voor. Met het ouder worden van de bossen wordt de eekhoorn in de kaart gespeeld. Over hoe het met de verspreiding staat..
Van de heer Jack Pouw kreeg De Vlinderstichting foto’s toegestuurd van een wel heel bijzondere waarneming. Hij fotografeerde aan de rand van het Kootwijkerzand een spanner, waarvan de naam ondanks veel speurwerk niet te vinden..

We kennen allemaal de alarmerende berichten over de achteruitgang van onze flora. Deze is zeker gaande, en we moeten ons ook zeker zorgen maken over ons natuurlijke erfgoed. Maar wist u ook dat er in Nederland jaarlijks meer..

Deze week zijn de eerste drie waarnemingen van bloeiende bosandoorns doorgegeven. 8 juni werd het eerste exemplaar doorgegeven. Dat is bijna drie weken later dan in 2009, waarin de eerste bloeier al op 20 mei was waargenomen...

Onlangs deden enkele RAVON-vrijwilligers een bijzondere schepnetvangst: een vrouwtje van de kleine watersalamander met een buitenproportioneel opgezwollen lijf. Het dier leed aan ballonziekte ofwel hydrops. Deze ziekte ontstaat..

Koudekerk aan de Amstel heeft last van kauwen. Voetgangers, fietsers: niemand lijkt veilig voor deze zwarte jongens. De gemeente spreekt zelfs van een groot probleem. De kauwen vallen aan omdat ze hun nesten en jongen willen..

Op landgoed Oud Groevenbeek zijn kleine poppenrovers gevonden. Deze zeldzame kevers doen zich te goed aan de rupsen van onder meer de wintervlinder en de eikenbladroller. Nuttig, nu er veel rupsen zijn...