Natuurberichten
Pagina 1586 van 1698 - 16980 Resultaten

Dat vogels kijken het leukste is dat er bestaat, wist u natuurlijk allang. Nog leuker wordt het nu er, dankzij allerlei onderzoek met zenders, satellieten en ringen, steeds meer bekend is over vogels en hun trek. Onlangs werd er..
Goudknopje wordt pas sinds enkele decennia in Nederland aangetroffen. Het is een late zomer- en herfstbloeier die ook in deze tijd van het jaar in bloei te vinden is. Zo’n gouden knopje past ook wel bij Prinsjesdag. ..

Goed nieuws van Loran, een van de lepelaars die in juni op Texel een GPS-zender heeft gekregen. De lepelaar is op 9 september vertrokken naar zijn overwinteringsgebied. Loran vertrok rond 13.00 uur uit natuurgebied De Schorren op..

Het landkaartje vloog tot een jaar of tien geleden in twee generaties per jaar in het voorjaar en in de zomer. De laatste jaren zien we steeds vaker eind augustus-begin september een flinke extra generatie. Zo ook nu, in 2009...

De hooikoortsplant ambrosia staat momenteel in bloei. De plant breidt zich in Nederland uit. De pollenconcentratie is tot nu toe echter nog laag. Dit blijkt uit de vandaag door Wageningen Universiteit gepubliceerde Toekomstschets..

De adder in Nederland laat een matige toename zien. Op de Veluwe en in Noord-Nederland doet de soort het goed, maar daarbuiten gaat het minder goed met de adder. De geïsoleerde vindplaatsen in Overijssel laten een matige afname..

Trektellers (vogelaars die de vogeltrek volgen en turven wat ze zien en horen) willen niets liever dan de hele dag een beetje in de lucht turen. Vooral in deze tijd van het jaar als de najaarstrek in volle gang is. Een wezenlijk..

Op slechts 200 kilometer van Nederland bevinden zich wolven. Daarmee is Nederland binnen bereik van zwervende jonge wolven. ..

De acacia’s kleuren bruin. Toch gaat het hier nog niet om herfstig bruin! Als je beter kijkt zie je dat het niet de bladeren zijn die de acacia’s bruin kleuren, maar de zaden. De bomen hebben eerder dit jaar uitbundig gebloeid en..
Laagveensloten huisvesten een rijkdom aan bijzondere waterfauna – zoals bijvoorbeeld larven van de gevlekte witsnuitlibel, een soort van de Rode Lijst, waarvan de populaties in onze laagveengebieden de belangrijkste van..