Natuurberichten

Pagina 349 van 1705 - 17046 Resultaten

Gewoon muisjesmos

Het is fijn dat alle mossen die in Nederland en België voorkomen naast een wetenschappelijke, ook een Nederlandse naam hebben. Dit leidt ook tot grappige namen als achterlichtmos, haarmuts en muisjesmos. Gewoon muisjesmos lijkt..


Lees verder 29 januari 2023   2 jaar oud
Heggenmus Saxifraga

Heggenmus meer muis dan mus en zeester heeft meer voeten dan armen...


Lees verder 29 januari 2023   2 jaar oud
Grazende wrattenzwijnen in een door droogte getroffen gebied in Somaliland.

De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..


Lees verder 28 januari 2023   2 jaar oud

Erwtenkrabbetjes komen voor in veel verschillende gastheer-soorten: mosselen, zeekomkommers, zee-egels, en ga zo door. Elk van deze micro-leefomgevingen heeft zijn eigen 'selectiedruk' – het ene erwtenkrabbetje kan beter leven in..


Lees verder 28 januari 2023   2 jaar oud
Halsbandparkiet Saxifraga

Halsbandparkiet is een luidruchtige stadsbewoner...


Lees verder 28 januari 2023   2 jaar oud

Eind 2022 begon Reef Renewal Foundation Bonaire met het terugplanten van de rotskoralen gelobd sterkoraal, bergachtig sterkoraal en groot sterkoraal. Bijna twee jaar eerder werden er fragmenten van deze koralen in kwekerijen..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud

Laat u op 15 maart bijpraten over belangrijke toepassingen van vogelkennis. We staan stil bij de kwaliteit van de natuur in Nederland, transities in de landbouw en de energievoorziening, vogelziekten en innovaties in..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud
Melkviooltje (VOOR EENMALIG GEBRUIK)

Pas vier jaar terug zijn ze ingericht als natuurgebied: de Binnenveldse Hooilanden tussen Wageningen en Veenendaal. In dit gebied van totaal 280 hectare lag nog een restantje van het grote areaal blauwgrasland dat Nederland ooit..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud
Huismus Saxifraga lead

Huismus vliegt niet ver en haas deelt klappen uit...


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud
groot dikkopje - primair

Veel mensen houden van vlinders, vinden ze mooi en gaan graag op pad om ze te zien te krijgen. Voor een goede bescherming is het ook belangrijk dat we weten welke soorten waar voorkomen. Daarom vragen we mensen om de vlinders die..


Lees verder 26 januari 2023   2 jaar oud

Archief