Natuurberichten
Pagina 539 van 1703 - 17022 Resultaten
Het landelijk uitroeien van Watercrassula in Nederland is een gepasseerd station. Deze invasieve exoot koloniseert uiteenlopende watersystemen waaronder vennen en kanalen. In de waterlaag kunnen daarbij dusdanig dikke matten..

Dagpauwoog nog steeds te zien en hop trekt door Nederland...

Poelen zijn het belangrijkste onderdeel van het leefgebied van bedreigde amfibieën zoals de kamsalamander en boomkikker. Maar hun leefgebieden staan onder druk, ook in Overijssel. Door de aanleg van nieuwe poelen, het onderhoud..

Van vrijdag 24 september t/m woensdag 6 oktober zijn ze er weer: de jaarlijkse Bodemdierendagen. In heel Nederland gaan mensen op bodemdierensafari. Zo ontdekken ze samen hoe het gesteld is met het belangrijke maar onderbelichte..

Melkzwammen vormen een populaire groep paddenstoelen. Dit natuurbericht beschrijft hoe je ze kunt herkennen en van elkaar kunt onderscheiden. Op maandag 27 september is er een online lezing waarbij wordt ingegaan op een aantal..

Aankomend weekend is het weer zover: het jaarlijkse Egelweekend! Zoogdiervereniging, Egelwerkgroep, Jaarrond Tuintelling en OERRR roepen iedereen op om op zaterdag 25 en zondag 26 september egelwaarnemingen, bijvoorbeeld uit je..

Bonte vliegenvanger trekt naar het zuiden, sleedoorn heeft vruchten...
Natuurmonumenten heeft in 2001 een aantal landbouwpercelen in de Eemlandpolder (Ut) omgevormd tot weidevogelgebied. In principe verloopt het weidevogelbeheer tot nu toe succesvol, maar de laatste jaren groeit er steeds meer..

In uw tuin leven nog meer dieren dan u wellicht dacht. Vogels vallen vaak het meeste op in een groene tuin. Maar ze komen er voor de veiligheid, om te nestelen en natuurlijk moet er voedsel voorhanden zijn. In veel gevallen gaat..

Luister naar vleermuizen en bewonder grote groene rupsen...