Natuurberichten
Pagina 624 van 1683 - 16823 Resultaten

Het is moeilijk om de zee beter te benutten als voedselbron. Dat stelt ecoloog Jaap van der Meer van de WUR in een nieuwe studie. Mariene ecosystemen zijn al zeer efficiënt. Verhoging van de voedselopbrengst uit zee is mogelijk..

Prachtige baardman hele winter te zien, zeebaars en zeebrasem naar diepere wateren vertrokken...

Meer dan een miljoen (1.193.652) Europeanen, waaronder veel Nederlanders, roepen de EU op om te zorgen voor een ambitieuze Bossenwet, waardoor alleen nog ontbossingsvrije producten op de Europese markt zijn toegestaan. Niet eerder..

In het afgelopen voorjaar werden voor het eerst in de geschiedenis intrekkende glasalen (jonge palingen) langs de volledige Nederlandse kustlijn geteld. Rekening houdend met de coronamaatregelen trotseerden meer dan tweehonderd..

De welbekende blauwe reiger is vooral een standvogel. Mocht er een koude winter komen, dan moet hij het dus hier zien te rooien. Uit verschillende tellingen van Sovon-vrijwilligers blijkt dat echt winterweer nogal wat gevolgen..

Heikikker is goed verstopt, blauwe reiger juist goed te zien...

De eerste hazelaars staan nu al in bloei. Door de aanhoudend zeer hoge temperaturen zullen komende week steeds meer struiken in bloei komen. Mensen die gevoelig zijn voor de hazelaar moeten de komende weken dus rekening houden met..

Veel mensen zullen, als zij terugkijken op 2020, denken aan de dramatische gevolgen van COVID-19 of aan de verwoestende overstromingen en bosbranden. Maar er zijn ook lichtpuntjes: we kunnen 2020 inmiddels ook gaan beschouwen als..
Het gaat niet goed met insecten, dat wordt steeds duidelijker. Om hier wat aan te doen zijn grootschalige maatregelen nodig en een ander gebruik van de schaarse ruimte in ons land. Deze veranderingen krijgen we niet van de ene op..

Forellen paaien in beekjes, zeekoeten zijn te zien op zee...