Natuurberichten

Pagina 2 van 1358 - 13576 Resultaten

Heggenmus Saxifraga

Heggenmus meer muis dan mus en zeester heeft meer voeten dan armen...


Lees verder 29 januari 2023   2 dgn oud
Grazende wrattenzwijnen in een door droogte getroffen gebied in Somaliland.

De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..


Lees verder 28 januari 2023   3 dgn oud

Erwtenkrabbetjes komen voor in veel verschillende gastheer-soorten: mosselen, zeekomkommers, zee-egels, en ga zo door. Elk van deze micro-leefomgevingen heeft zijn eigen 'selectiedruk' – het ene erwtenkrabbetje kan beter leven in..


Lees verder 28 januari 2023   3 dgn oud
Halsbandparkiet Saxifraga

Halsbandparkiet is een luidruchtige stadsbewoner...


Lees verder 28 januari 2023   3 dgn oud

Eind 2022 begon Reef Renewal Foundation Bonaire met het terugplanten van de rotskoralen gelobd sterkoraal, bergachtig sterkoraal en groot sterkoraal. Bijna twee jaar eerder werden er fragmenten van deze koralen in kwekerijen..


Lees verder 27 januari 2023   3 dgn oud

Laat u op 15 maart bijpraten over belangrijke toepassingen van vogelkennis. We staan stil bij de kwaliteit van de natuur in Nederland, transities in de landbouw en de energievoorziening, vogelziekten en innovaties in..


Lees verder 27 januari 2023   4 dgn oud
Melkviooltje (VOOR EENMALIG GEBRUIK)

Pas vier jaar terug zijn ze ingericht als natuurgebied: de Binnenveldse Hooilanden tussen Wageningen en Veenendaal. In dit gebied van totaal 280 hectare lag nog een restantje van het grote areaal blauwgrasland dat Nederland ooit..


Lees verder 27 januari 2023   4 dgn oud
Huismus Saxifraga lead

Huismus vliegt niet ver en haas deelt klappen uit...


Lees verder 27 januari 2023   4 dgn oud
groot dikkopje - primair

Veel mensen houden van vlinders, vinden ze mooi en gaan graag op pad om ze te zien te krijgen. Voor een goede bescherming is het ook belangrijk dat we weten welke soorten waar voorkomen. Daarom vragen we mensen om de vlinders die..


Lees verder 26 januari 2023   4 dgn oud
Zoogdierprenten in de sneeuw

Afgelopen week lag er in grote delen van Nederland een laag(je) sneeuw. Het perfecte moment om op zoek te gaan naar diersporen! Maar waar moet je op letten en hoe herken je de sporen van onder andere vossen, dassen, zwijnen en..


Lees verder 26 januari 2023   5 dgn oud

Archief