Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 101 van 128 - 1274 Resultaten

Texel doet zijn naam ‘vogeleiland’ op het moment extra eer aan. Niet alleen in de natuurgebieden, maar ook op het boerenland wemelt het van de wulpen, lijsters, goudplevieren en zelfs strandlopers en steenlopers. Groepen spreeuwen..

De zeespin Ammothea hilgendorfi, oorspronkelijk afkomstig uit de Stille Oceaan, heeft na de Italiaanse of Britse kustwateren nu ook onze kustwateren bereikt. Sportduikers en biologen hebben deze zomer meerdere exemplaren van deze..

De herfst is het seizoen van de paddenstoelen, ook op Texel. Dit jaar zijn er tijdens de paddenstoelenexcursies van Ecomare weer leuke en bijzondere vondsten gedaan. De meest bijzondere tot nu toe was de kopergroene bekerzwam. Hij..

De schoonheid van de natuur is vaak te vinden in de details van kleinere dieren die zelden door waarnemers worden waargenomen. Dat is zeker het geval voor de mariene kalkkokerworm Apomatus similis. Deze West-Europese kleine..
Meindert Visser van de UK 148 zette op 4 oktober een foto van een merkwaardige vis op Twitter. Hij had het dier gevangen op de Holmen Gronden, op 57.00N 7.50E 'Wie weet wat voor vis dit is?' vroeg hij. De lijst met reacties is..

De Veranderlijke steurgarnaal is een kleine en onopvallende garnaal die overal langs onze kust te vinden is. Hij is vooral onopvallend omdat hij in staat is zijn lichaamskleur aan te passen aan de ondergrond waar hij zich op dat..
Rond de eeuwwisseling zat er plots weer volop ansjovis in de Noordzee. Daar was geen Brussels overleg of een visquotum aan te pas gekomen. Net een beetje warmer zeewater was voldoende om het visje over het dooie punt heen te..

Het was een oudje, dat was al te zien aan zijn grijze snuit. Toch was het lange tijd onzeker hoe oud de potvis precies was toen hij afgelopen december dood op de Razende Bol aanspoelde. Wetenschappers van het Nederlands Instituut..

Als we de media mogen geloven, is de zee in sneltempo aan het verkwallen. Hoe erg is dat? En wat heeft de mens te maken met die gestage opmars?..
'Heel bijzonder, een ELFT!' was de eerste melding van veldbioloog Edo Goverse. Maar het mailtje dat hij direct daarna stuurde begon met '..of toch een fint?'. Zowel zijn enthousiasme als zijn twijfel waren terecht. Het visje dat..