Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 103 van 287 - 2870 Resultaten

Vanellus vanellus. Kievit

Twee jaar lang zijn veel toegepaste maatregelen die de kievit moeten helpen onderzocht. Hard nodig, want sinds de jaren '80 zijn de aantallen gekelderd met bijna 60 procent. Daarom werd in 2016 door Vogelbescherming en Sovon het..


Lees verder 23 juli 2018   6 jaar oud
wulp in grasland

Dit voorjaar zijn op initiatief van Stichting Werkgroep Grauwe Kiekendief en Landschapsbeheer Drenthe als experiment twaalf nesten van wulpen in Drentse akkers en graslanden met stroomdraad beschermd. Het doel was om te testen of..


Lees verder 20 juli 2018   6 jaar oud
Zeekoet. Foto: René van Rossum

Vogelbescherming Nederland heeft Carola Schouten, de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, opgeroepen om het zeegebied dat bekend staat als 'de Bruine Bank' aan te wijzen als Natura 2000 gebied voor alken en..


Lees verder 18 juli 2018   6 jaar oud
Passer domesticus. Huismus

Warm weer en vogels: gaat dat wel samen? Vogels kunnen niet, zoals mensen, zweten om af te koelen. Honden en katten zweten trouwens ook niet, eigenlijk zijn vooral mensen uitzonderlijk aangepast aan de warmte. Sommige vogels..


Lees verder 17 juli 2018   6 jaar oud
Apus apus. Flock flying. Gierzwaluw

In juli vliegen de vogels je letterlijk om de oren. Jonge vogels zijn uitgevlogen en wie oplet zal het zeker zien: hele families zwerven van tuin naar tuin. Kijk ook eens omhoog. Jonge gierzwaluwen leren nu in de lucht hoe ze..


Lees verder 10 juli 2018   6 jaar oud
Zeekat Sepia apama

Meer dan 1200 instellingen in 123 landen hebben met 1 miljoen onderzoekers en burgers wereldwijd 1 miljard natuurwaarnemingen bijeengebracht in de Global Biodiversity Information Facility. Nederland heeft via NLBIF meer dan 28..


Lees verder 8 juli 2018   6 jaar oud
Koolmees eet pop van eikenprocessierups

Eerder legden we vast dat mezen jonge en oudere eikenprocessierupsen eten. Nu hebben we op film vastgelegd dat koolmezen ook poppen uit de nesten halen. Het is hard werken voor de koolmees. De poppen zitten in een taaie cocon...


Lees verder 3 juli 2018   6 jaar oud
Patrijs, Renesse Nederland

Het aantal insecten in Nederland is de afgelopen 30 jaar met wel 75 procent achteruit gehold. Insectenetende vogels krijgen daardoor zware klappen. De patrijs bijvoorbeeld is bijna verdwenen in Nederland. In de proefgebieden van..


Lees verder 3 juli 2018   6 jaar oud
Roerdomp in Waterrijk

In Park Lingezegen, het grote groene uitloopgebied tussen Arnhem en Nijmegen, is een bijzonder natuurgebied aangelegd: het Waterrijk. Dit gebied is de laatste jaren een hotspot voor vogelaars geworden. Vlakbij de nieuwe wijken van..


Lees verder 29 juni 2018   6 jaar oud
Balkankwikstaart

In het nieuw op te richten Nationale Park Hollandse Duinen zijn in 2018 al meer dan 5.000 soorten dieren en planten aangetroffen. Het aantal en de korte periode waarin de soorten zijn gevonden verrast biologen. Het laat zien dat..


Lees verder 28 juni 2018   6 jaar oud

Archief