Natuurberichten
Categorie: Overig
Pagina 96 van 127 - 1268 Resultaten

Chinese wolhandkrabben zijn ondertussen een jaarlijks weerkerend fenomeen geworden. De gevreesde exoot zal in de nabije toekomst alsmaar grotere delen van Vlaanderen overspoelen...

Mergelgroeves en rotswanden in Zuid-Limburg zijn mensenwerk, maar kennen wel een rijke biodiversiteit. De groeves staan bekend om illustere diersoorten als Geelbuikvuurpad en Oehoe die hier hun kans grijpen, maar ook een groot..
Niet alleen in zeeën en oceanen maar ook in binnenwateren ondervinden organismen nadelige effecten van plastic nanodeeltjes. Zulke deeltjes remmen de groei van algen, veroorzaken misvormingen van watervlooien en verstoren de..

De herfst is de tijd dat de Nederlandse sloten op grote schaal geschoond worden. Omdat sloten relatief ondiep zijn en voedselrijk water bevatten, ontwikkelen waterplanten zich massaal in het zomerhalfjaar en groeien deze..

De laatste jaren is het ideaalbeeld van heide als grootschalige paarse vlakte, de zogenaamde VVV-heide flink bijgesteld. Het is steeds duidelijker dat het heidelandschap vroeger veel gevarieerder was en daarmee ook rijker aan..

De Vlaming verkiest een bezoek aan grootse, wilde natuur in Vlaanderen boven natuurgebieden in het buitenland. Om oog in oog te kunnen staan met een wild everzwijn zou de helft van de ondervraagden zelfs vaker naar een..

De Campus van de universiteit van Hasselt in Diepenbeek wordt de komende jaren omgevormd tot de groenste campus van Vlaanderen. Natuurpunt maakt er plaats voor blauwgraslanden en soorten als de Moerassprinkhaan en Blauwe knoop...

Veel planten- en diersoorten in Nederland zijn sinds 1950 sterk achteruitgegaan. Maar nieuwe gegevens van bijna 1800 soorten duiden op een omslag in deze trend. Veel inheemse soorten gingen vanaf 1995 namelijk niet verder..

Veel leefomgevingen op aarde veranderen drastisch met de seizoenen. Voor dieren in deze seizoensgebonden omgevingen heeft dit grote invloed op de beschikbaarheid van voedsel, hoeveelheid roofdieren en mogelijkheden om voort te..

Begrazing is een belangrijke beheermaatregel in de Vlaamse natuurgebieden. Hiervoor wordt vaak beroep gedaan op buitenlandse rassen zoals Galloway- en Aberdeenrunderen, maar waarom geen lokale Belgische rassen gebruiken?..