Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 157 van 368 - 3680 Resultaten

Globale schets van de nevengeul bij Heerewaarden

Onze grote rivieren zijn vooral ingericht voor een goede doorstroming en de scheepvaart. Dat gaat vaak ten koste van de biodiversiteit. Langs de Waal bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden gaan Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en..


Lees verder 3 september 2021   3 jaar oud
Groen dak in hofje lead

Groene daken hebben veel voordelen: voor onze directe leefomgeving, maar ook voor onszelf. Denk alleen al aan wateropvang en meer biodiversiteit. Ook maakt een groen dak je huis koeler en gaat je dak langer mee. Twee trotse..


Lees verder 2 september 2021   3 jaar oud
Spotvogel

Tien bijzondere projecten krijgen een financiële bijdrage uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds, om de biodiversiteit in hun eigen omgeving te herstellen. Het Innovatiefonds is een initiatief van de stichting..


Lees verder 1 september 2021   3 jaar oud

Het is alweer vele jaren geleden dat we een zomer hadden waar eind juli de eerste stekelzwammen zich lieten zien. Als gevolg van langere periodes met heerlijk strandweer lieten ze het de afgelopen jaren vaak helemaal afweten. Dit..


Lees verder 1 september 2021   3 jaar oud
Kamsalamanders bij een poel

Je hebt mannen die met een laffe versiertruc wegkomen, en je hebt mannen die er echt werk van maken. De kamsalamander hoort zeker bij die laatste groep. Als je geluk hebt, kun je rond deze tijd zijn nakomelingen aan land zien gaan..


Lees verder 31 augustus 2021   3 jaar oud
Koe in wei met Jakobskruiskruid (lead)

Jakobskruiskruid heeft deze zomer massaler gebloeid dan afgelopen jaren. De soort heeft een slechte naam in de agrarische wereld, met name bij paardenliefhebbers. Dat heeft alles te maken met de giftigheid van de plant. Dit jaar..


Lees verder 31 augustus 2021   3 jaar oud
De douane in Hong Kong onderschept en confisqueert 790 kg gesmokkeld ivoor uit Angola dat bestemd was voor Cambodja in 2014

Waar denk je als eerste aan bij olifanten? Aan hun enorme oren of hun lange slurf? Of misschien wel aan hun iconische ivoren slagtanden, waardoor ze er zo indrukwekkend uitzien. Waarom is dit ivoor zo waardevol en hoe kunnen we de..


Lees verder 30 augustus 2021   3 jaar oud

Nu bloeit overal de Canadese fijnstraal op kale- en rommelplekjes. Je komt hem steeds vaker tegen. Maar wie goed kijkt, ontdekt spannende dingen in de wereld van de fijnstralen. Bedreigt deze Canadees als betrekkelijke nieuwkomer..


Lees verder 28 augustus 2021   3 jaar oud
De geïllustreerde dodo kent vele vormen en karikaturen.

De dodo spreekt tot eenieders verbeelding. Hij staat bij uitstek symbool voor het uitsterven van soorten door toedoen van de mens. Mede hierdoor kreeg de dodo in afbeeldingen en verhalen het imago van sukkel; geen wonder dat hij..


Lees verder 28 augustus 2021   3 jaar oud
'Cookie' de haai

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..


Lees verder 27 augustus 2021   3 jaar oud

Archief