Natuurberichten
Pagina 1528 van 1679 - 16784 Resultaten

Na een lange periode van sneeuw en ijs zijn we nu in een druilerige natte week beland. Van de regen in de drup zou je bijna kunnen zeggen. Maar wanneer de zon voor een paar minuten doorbreekt en de temperatuur de tien graden..

In het beekdallandschap van de beek de Dwingelderstroom (Drenthe) is een grote groep van 79 wilde zwanen neergestreken. Vermoedelijk omdat in dat gebied knobbelzwanen zitten en zij die van grote hoogte al hebben gespot...

Padden zijn bijzondere dieren. Zij zijn op vernuftige wijze geëvolueerd tot een soort supervorm die zich over de gehele wereld heeft kunnen verspreiden. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben recent ontdekt..

Volgens de vliegtijdvoorspelling voor de dagvlinders moeten we nog weken wachten voordat de vlinders zullen verschijnen. Het koele weer houdt ze nog lekker in winterslaap. Voor de popoverwinteraars moeten we dit jaar..

Gele trilzwammen zoeken hun gastheer - een Schorszwam - hoog in de bomen. Met de invallende dooi ploffen de stukgevroren vruchtlichamen vervolgens als drabbige kwabben op de bosbodem. ..

De weerman zei het van de week toch echt op tv. Deze week wordt de warmste week in 2010 tot nu toe. Zouden we dan eindelijk verlost zijn van kou en sneeuw? De blauwe reigers krijgen het nu op de heupen en beginnen met takken te..

In Groningen werden onlangs twee overwinterende exemplaren van de franjestaart aangetroffen. Dit is pas de tweede keer dat deze zeldzame vleermuissoort in de provincie is waargenomen...

In Zuid-Limburg wordt regelmatig - al vanaf oktober gedurende de hele winter - op smeer de donkere winteruil aangetroffen. Deze zeldzame nachtvlinder is in een aantal bosgebieden gevonden en lijkt hier vaste populaties te hebben. ..

Bij vroege voorjaarsbloeiers denken we vooral aan soorten als sneeuwklokje en winterakoniet. Maar ook diverse windbestuivende boomsoorten zijn er vroeg in het jaar bij. Volgens de voorspellingsmodule van De Natuurkalender staat de..

Het was koud de afgelopen maanden. De ontwikkeling in de natuur komt dit jaar twee weken later op gang dan vorig jaar. De achterstand op het extreem vroege 2008 is maar liefst 38 dagen. Toch ligt de ontwikkeling in de natuur..