Natuurberichten
Pagina 16 van 1682 - 16819 Resultaten

De grote modderkruiper dreigde in Vlaanderen te verdwijnen. Door een uniek internationaal kweekprogramma, waarbij gezonde Nederlandse modderkruipers werden ingezet om de Vlaamse populaties genetisch te versterken, gloort er nu..

Konijnen komen bovengronds en haasjes bijna helemaal zelfstandig...
Gulden sleutelbloem lijdt sterk onder de achteruitgang van insecten en de achteruitgang in kwaliteit van leefgebieden. Onderzoek op Europese schaal naar de zogeheten heterostylie van deze voorjaarsplant, laat zien dat deze..

In een brief aan de Tweede Kamer adviseert de Zoogdiervereniging minister Mona Keijzer en staatssecretaris Jean Rummenie om de Omgevingsregeling die eDNA aanwijst als geschikte methode voor vleermuisonderzoek op te schorten. Er is..

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat in sommige EU-landen het jachtseizoen op de tortelduif weer heropend kan worden na een pauze van drie jaar. Een slecht besluit, vindt Vogelbescherming Nederland. De Europese Commissie..

In Nederland leven wolven. De meeste zijn schuw en mijden mensen. Een wolf kan wisselend reageren als hij een mens ziet. Hij kan weglopen, maar hij kan ook nieuwsgierig zijn. Wat te doen als je een wolf tegenkomt? Namens de..

De verjonging van inheemse boomsoorten komt lastig van de grond, door de aanwezigheid van Amerikaanse vogelkers in dennenbossen op holt-en veldpodzolen op zandgronden. Recent onderzoek laat zien dat die dominantie van vogelkers..

Nature-based solutions winnen terrein als effectieve en duurzame antwoorden op maatschappelijke uitdagingen, zoals waterbeheer, biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie. Onderzoek toont aan dat succesvolle implementatie afhangt..

Recent onderzoek werpt nieuw licht op de uitdagingen van vissers bij de Faeröer eilanden: noordse stormvogels die geregeld aas van langelijnhaken stelen. Dit gedrag brengt niet alleen grote risico’s voor de vogels met zich mee,..