Natuurberichten
Pagina 1652 van 1676 - 16757 Resultaten

Doe mee aan een groot onderzoek om meer zicht te krijgen op de fascinerende trek van vleermuizen in de nazomer en ga tellen op een Waddeneiland. ..

Wie door weilanden en natuurgebieden wandelt komt ze regelmatig tegen: koeienvlaaien, paardenvijgen en schapenkeutels. Verse mest kan je in het voorbijgaan vaak herkennen door de wolk van vliegjes die er van opstijgt en die soms..
Regelmatig horen we het de laatste tijd in het nieuws, bijenvolken die massaal sterven. Veel meer dan vroeger. En niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Ministerie van LNV heeft kort geleden onderzoek naar de oorzaken van..
De hooikoortsplant alsemambrosia die zich de laatste jaren in Nederland lijkt uit te breiden is weer op diverse plaatsen aangetroffen. De planten hebben nog geen bloemen en produceren dus nog geen pollen. We verwachten dat, als de..

Jonge wilde zwijntjes hebben over het algemeen een streepjespatroon. Soms echter heeft een wild zwijntje niet de bekende streepjes maar bonte patronen die op een koeienvacht lijken. Bekijk de opnamen die medewerkers van de..

De duinparelmoervlinder is een zeldzame vlinder, maar als je de juiste plekken weet kun je er toch tientallen tegenkomen, zoals vorige week in een natte duinvallei op Schiermonnikoog...

Lang voordat Nederland massaal oranje kleurde voor het EK-voetbal, waren enkele padden al in oranjestemming. Dit voorjaar werd er tijdens het overzetten van padden bij Kootwijk een pad gevonden met een oranje armband. In..

Nog even en dan zijn ze weer vertrokken: de gierzwaluwen. In augustus gaan ze richting Afrika, om daar de winter door te brengen. Gooi voor die tijd dus nog even je hoofd omhoog, want wil je kennis maken met de gierzwaluw dan moet..

De komende weken gaat bijvoet bloeien. De eerste waarnemingen zijn gemeld bij de Natuurkalender, ook hebben het LUMC en het Elkerliek Ziekenhuis de allereerste pollen van dit jaar geteld. Bijvoet kan hooikoorts veroorzaken...
We kunnen er niet meer omheen: de hoge uitstoot van ammoniak is zonder twijfel slecht voor de natuur. Dat staat in een rapport van Alterra, onderdeel van Wageningen UR, waarin twintig jaar onderzoek naar het effect van ammoniak-..