Natuurberichten

Pagina 330 van 1684 - 16839 Resultaten

Bunzing Saxifraga

Winterslaapwoensdag: wezels slapen veel en bunzing is niet bang voor regenbuien. ..


Lees verder 25 januari 2023   2 jaar oud
Heggenmus, Vogelbescherming Nederland

Komend weekend is het weer zo ver: de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Dankzij de tellers heeft Vogelbescherming de afgelopen decennia een beter beeld van de vogels in de winter in de tuinen..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud
Roetschorsschimmel

Roetschorsziekte is een schimmelziekte die voorkomt op de gewone esdoorn. De ziekte komt in Nederland steeds vaker voor als gevolg van de toenemende periodes met droogte en hitte. De schimmel verspreidt grote hoeveelheden sporen..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud
mosselrif

Wat maakt ecosystemen bestendig tegen klimaatverandering? Een stevige ruimtelijke structuur. Onderzoekers ontdekten een type patroonvorming in ecosystemen dat veel lijkt op een patchwork of lappendekenpatroon dat zich ook – op..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud
Hazelaar

De Hazelaar is één van de meest algemene struiken in Nederland, maar dat maakt hem niet minder leuk! Het is zo’n beetje de eerste bloeiende plantensoort van het jaar die al voorzichtig het vroege voorjaar aankondigt. Wist je dat..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud
Erithacus rubecula. Roodborst

Roodborst houdt niet van gezelschap en let op oranje druppelzwam. ..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud
Dennenspanner

Dat nachtvlinders populair zijn, zien we aan de enorme toename aan waarnemingen. In 2022 zijn we de magische grens van 10.000.000 waarnemingen in Noctua, de meest complete nachtvlinderdatabase in beheer van de Werkgroep..


Lees verder 23 januari 2023   2 jaar oud
Fluweelpootje - primair

Fluweelpootjes zijn echte winterpaddenstoelen. Toegegeven, je vindt ze ook wel eens in de zomer, maar de winter is toch het favoriete jaargetijde. In tegenstelling tot veel paddenstoelen kunnen ze prima tegen vorst. Daarom is het..


Lees verder 23 januari 2023   2 jaar oud
Grote bonte specht Flickr  CCBYNCND2

Grote bonte specht als tuinvogel en otter laat een poepie ruiken...


Lees verder 23 januari 2023   2 jaar oud
Microplastic deeltjes van circa 2 mm groot.

De bacterie Rhodococcus ruber eet en verteert plastic. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek door promovenda Maaike Goudriaan van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Op basis van een modelstudie met..


Lees verder 22 januari 2023   2 jaar oud

Archief