Natuurberichten

Pagina 40 van 1700 - 16998 Resultaten

Staatsbosbeheer heeft het afgelopen plantseizoen voor 250 hectare nieuw bos gezorgd.

Met het aanbreken van het broedseizoen is er weer een einde gekomen aan het planten van nieuw bos. Tiemen Brouwer, landelijk coördinator nieuw bos, noemt het afgelopen plantseizoen succesvol. “De weersomstandigheden waren perfect...


Lees verder 26 maart 2025   3 mnd oud
Magnolia , bloei Belmonte 30-3-2019

Magnolia's zijn naaktbloeiers en kleine watersalamanders op weg naar het water..


Lees verder 26 maart 2025   3 mnd oud
Wolf

Op dinsdag 25 maart 2025 vindt in de Tweede Kamer een plenair debat plaats over de wolf. In de natuurdebatten tot nu toe worden steeds meer onjuiste beweringen gedaan, ook door bewindslieden. In een poging het kaf van het koren ..


Lees verder 25 maart 2025   3 mnd oud
Kievit met jong

Het huidige Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) draagt lokaal bij aan biodiversiteit, maar is in de huidige vorm niet voldoende om de brede afname van boerenlandvogels en andere soorten te stoppen. Dat blijkt uit de..


Lees verder 25 maart 2025   3 mnd oud
veldwerk in de Liesselse Peel

Om hoogveen weer tot leven te wekken, is kennis over het restveen en de veenbasis van aangetaste hoogvenen noodzakelijk om gebieden effectief te kunnen vernatten. Staatsbosbeheer en Stichting Bargerveen voeren hiervoor metersdiepe..


Lees verder 25 maart 2025   3 mnd oud
Dannemeer

Medio jaren zeventig van de vorige eeuw was de veldleeuwerik een van de talrijkste broedvogels van Nederland. De meeste veldleeuweriken broedden destijds in grasland, waaruit ze door frequent maaien grotendeels verdwenen zijn...


Lees verder 25 maart 2025   3 mnd oud
Veluwe - Leemputten

Er zijn maar een paar plekken op de Veluwe waar het soortenrijke ‘blauwgrasland’ voorkomt. Natuurgebied De Leemputten Staverden en het aangrenzende Verbrande Bos herbergen zeldzame en bedreigde planten en paddenstoelen. Helaas..


Lees verder 25 maart 2025   3 mnd oud
Gele kornoelje

Genieten van geel: het voorjaar barst uit zijn voegen! ..


Lees verder 25 maart 2025   3 mnd oud

De plaagmier is een invasieve mierensoort die superkolonies vormt. In Nederland komt de soort al heel lang voor binnen het stedelijke gebied, maar in 2021 is een kolonie in het Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide..


Lees verder 24 maart 2025   3 mnd oud
Erfparadijzen - primair

"Het is hier toch ontzettend groen, hoe kan het zo slecht gaan met de natuur?" Als het aan Stichting Steenbreek en De Vlinderstichting ligt, behoort deze uitspraak over het landelijk gebied zo snel mogelijk tot het verleden. Het..


Lees verder 24 maart 2025   3 mnd oud

Archief