Natuurberichten

Pagina 6 van 1176 - 11752 Resultaten

Spreeuw

Tijdens de Euro Birdwatch op 2 oktober - de internationale teldag voor trekvogels - is de spreeuw het meest geteld. Als u nu omhoog kijkt, kunt u deze vogels in gigantische zwermen door de lucht zien wervelen. Wat een show! Waarom..


Lees verder 9 oktober 2021   1 week oud
agaatvlinder IVN

Agaatvlinder is actief en kruisspin legt eieren...


Lees verder 9 oktober 2021   1 week oud
Schildpadden eten vaak plastic zakken, omdat ze die voor kwallen aanzien.

Je weet vast wel dat plasticvervuiling een bedreiging vormt voor de oceaan en het mariene leven. Maar weet je ook dat het uiteindelijk ook voor jouzelf een grote bedreiging is? Lees er hier meer over en kijk wat jij kunt doen om..


Lees verder 8 oktober 2021   2 wkn oud

Ons natuurlijk kapitaal staat onder druk. De bodem raakt uitgeput, grondstoffen raken op en de biodiversiteit neemt af. Die uitdagingen kun je niet alleen oplossen. In Groene Cirkels gaan bedrijven, kennisinstellingen, overheden..


Lees verder 8 oktober 2021   2 wkn oud
zeekoet  IVN lead

Zeekoeten spoelen aan en weinig te eten voor zwijnen...


Lees verder 8 oktober 2021   2 wkn oud
Groene daken in een Dakenstroom-project.

De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2021 van Vogelbescherming en Zoogdiervereniging is gewonnen door Dakenstroom in Kaatsheuvel, een project van woningcorporatie Casade. Nog drie andere projecten kregen een prijs: Haags..


Lees verder 7 oktober 2021   2 wkn oud
groot koolwitje en akkerhommel - primair

De Buitengewone Leerstoel Ecologie en Bescherming van Insecten bij Wageningen Universiteit, een initiatief van De Vlinderstichting, bestaat tien jaar. In die periode is, mede door het werk van leerstoelhouder Michiel Wallis de..


Lees verder 7 oktober 2021   2 wkn oud
Bodemdierendagen 2021 Vaalserberg

Het hoogste én het laagste punt van Nederland zijn dit weekend op bodemdieren onderzocht. Dat gebeurde tijdens de Bodemdierendagen 2021, met hulp van zowel landelijke als lokale politici en een kinderburgemeester. Het hoogste punt..


Lees verder 7 oktober 2021   2 wkn oud
lijsterbes ivn

Bomen en struiken vol oranje bessen...


Lees verder 7 oktober 2021   2 wkn oud

Het is de droom van elke mycoloog om verrast te worden door twaalf reuzendikhoeden in je eigen voortuintje. Dat overkwam de bewoners van een nieuwbouwhuis in Koedijk op 18 september. De Reuzendikhoed staat bekend om zijn voorkeur..


Lees verder 6 oktober 2021   2 wkn oud

Archief