Natuurberichten

Pagina 6 van 1545 - 15446 Resultaten

weidevogels tellen eemland

Het broedseizoen van de weidevogels is in volle gang en dat is goed te merken in het Eemland bij Amersfoort. Al van grote afstand is het geroep en gekwetter van grutto’s, scholeksters, tureluurs en kieviten hoorbaar. “Toch gaat..


Lees verder 16 mei 2024   1 week oud
Aangespoelde bruinvis

Jaarlijks onderzoekt de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht in samenwerking met Wageningen Marine Research de doodsoorzaak van gestrande bruinvissen. In 2023 zijn 47 bruinvissen onderzocht. Bijna een derde van de..


Lees verder 16 mei 2024   1 week oud
argusvlinder man - primair

Dit jaar is het alweer het 11de jaar dat we met zijn allen op zoek gaan naar de argusvlinder, ditmaal in het weekend van 24 tot en met 26 mei. Iedereen kan meehelpen de huidige situatie van de argusvlinder in kaart te brengen, we..


Lees verder 16 mei 2024   1 week oud

Vandaag is het Fiets naar je werk-dag. De dag om de auto te laten staan en de fiets naar je werk te pakken. Goed voor lichaam, geest én het milieu. Goede redenen om te gaan fietsen, maar als het aan Marco te Brömmelstroet ligt,..


Lees verder 16 mei 2024   1 week oud
Hazelmuis

Al ruim dertig jaar worden hazelmuizen in Zuid-Limburg nauwkeurig gemonitord door vrijwilligers van de Zoogdiervereniging. Als onderdeel van het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM) zoeken zij elk najaar langs vaste telroutes naar..


Lees verder 16 mei 2024   1 week oud
gedeukte gouden tor

Glinsterende gouden tor nu te zien en hoe herken je de laurierwilg?..


Lees verder 16 mei 2024   1 week oud

Bouwbedrijf Heijmans en Vogelbescherming Nederland gaan samenwerken om de leefomgeving van vogels en mensen in nieuwbouwwijken te verbeteren. Dinsdag 14 mei ondertekenden de directeuren Karsten Schipperheijn van Vogelbescherming..


Lees verder 15 mei 2024   1 week oud
Compilatie voor EuropeForNature

Help het tij te keren en Europa voor natuur en duurzaamheid te laten kiezen, en om zoveel mogelijk experts in Europa heel veel mensen te bereiken met hun kennis over veranderingen in het milieu, de gevolgen en mogelijke..


Lees verder 15 mei 2024   2 wkn oud

‘Stofwolken’ op de bodem van de diepzee, die zullen ontstaan bij diepzeemijnbouw, dalen voor het grootste deel al snel weer neer. Dat suggereert promotieonderzoek van NIOZ marien geoloog Sabine Haalboom, op de bodem van de Stille..


Lees verder 15 mei 2024   2 wkn oud
Groene kikker

Groene kikkers kwaken er lustig op los — welke soorten ken jij? En piepkleine kruisspinnetjes worden geboren...


Lees verder 15 mei 2024   2 wkn oud

Archief