Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Pagina 2 van 16 - 153 Resultaten

Dieren in de mammoetsteppe

Je kunt botten van dieren uit de ijstijd vinden als je op Texel langs het strand wandelt. Zo vond de Duitse toeriste Andrea met haar dochter op 3 januari een gaaf bot bij paal 12. Bij Ecomare bleek het een sprongbeen van een paard..


Lees verder 8 januari 2016   8 jaar oud
Potvis

Ambergrijs vinden op het strand is net zoiets als het winnen van de jackpot. Deze brokken ‘walvispoep’ zijn heel erg zeldzaam en kostbaar. Ecomare krijgt jaarlijks tientallen vragen over vreemde klonten die mensen op het strand..


Lees verder 31 december 2015   8 jaar oud
Fossiel dijbeen wolf

Een spannende vondst op het strand bij paal 12 op Texel. Wandelaarster Els ten Napel vond daar een flink bot in het zand. Omdat ze graag wilde weten van welk dier het afkomstig was, nam ze het mee naar Ecomare. Het bleek een bot..


Lees verder 24 december 2015   8 jaar oud
In 2015 gestrande maanvis op Texel, archieffoto

Wie een flinke strandwandeling maakt in december of januari, heeft een redelijke kans om een maanvis te vinden. De eerste maanvis van het seizoen is al weer gevonden, op Hooksiel in het Duitse waddengebied, bij de Wesermonding, op..


Lees verder 17 december 2015   8 jaar oud
Dode vinvis op de Razende Bol. Voor eenmalig gebruik

De walvis was duidelijk al een tijdje dood voordat hij aanspoelde op de Razende Bol, een zandeiland tussen Texel en Den Helder. Het kadaver dat daar gisteren gevonden werd, is in verregaande staat van ontbinding. Waarschijnlijk..


Lees verder 14 december 2015   8 jaar oud
Hondshaai

Een bijzondere vondst op het strand van Den Helder. Remon Arents vond afgelopen weekend een hondshaai in de branding. Het was een jong exemplaar. Remon schatte het diertje op 40 centimeter. Volwassen hondshaaien kunnen 1 meter..


Lees verder 1 december 2015   8 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Rust is van levensbelang voor jonge zeehonden

De eerste grijze zeehondenpup van het seizoen is gezien. Dirk Bruin spotte de pup tijdens een robbentocht met de Geus op de zandplaat Engelschhoek, gelegen op de Noordzee tussen Vlieland en Terschelling. Daarmee is het..


Lees verder 19 november 2015   8 jaar oud

Een bijzondere vondst van een paar jaar geleden maar nu pas door een expert bekeken. Het is een stuk van een mammoetwervel, Sytske Dijksen heeft dit stuk bot op de Hors op Texel gevonden. Pas onlangs heeft mammoetkenner Dick Mol..


Lees verder 12 november 2015   8 jaar oud

De laatste weken van oktober, toen de wind naar het oosten was gedraaid, spoelden veel kwallen aan. Tussen de grote en wat kleinere zeepaddenstoelen lagen enkele wel heel jonge exemplaren: babykwalletjes. Dat is ongewoon in de..


Lees verder 5 november 2015   8 jaar oud

Archief