Natuurberichten

Pagina 13 van 1676 - 16753 Resultaten

Vogels bij zuiveringsinstallatie (eenmalig exclusief WUR)

Door klimaatverandering en menselijke activiteiten verdwijnen wetlands wereldwijd in rap tempo. Kunnen waterzuiveringsinstallaties een oplossing bieden voor vogels die afhankelijk zijn van deze natte gebieden? Nieuw onderzoek in..


Lees verder 31 maart 2025   1 maand oud

Vanaf 31 maart start Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland met een nieuwe podcast: 'Schubben & Slijm'. In deze tweewekelijkse podcast vraagt presentator Maarten Bruns gasten de schubben van het lijf over onze prachtige..


Lees verder 31 maart 2025   1 maand oud
Tuin akkerwinde - primair

De lente breekt aan en het wordt langzaam warmer, dus tijd om van onze tuinen te genieten. En niet alleen van de tuin, maar ook van de insecten die er voorkomen. Veel insecten hebben het moeilijk. Wat kun jij daaraan doen? Kars..


Lees verder 31 maart 2025   1 maand oud
Vrouwtjesteek op blad

Nederlanders verwijderen teken sneller dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Tekenradar.nl. In 2024 werd de helft van de teken binnen elf uur verwijderd. In 2014 was dit nog binnen veertien uur. Het is belangrijk dat..


Lees verder 31 maart 2025   1 maand oud
Koolmees

Koolmezen bouwen nu hun nesten en kleine mantelmeeuwen weer in Nederland...


Lees verder 31 maart 2025   1 maand oud
volgt

Sommige zeedieren zijn zo fragiel, dat dit in hun naam terugkomt – breekbaar als porselein. Eén daarvan, een verborgen levende, harige, stoere nepperd, nam al jaren steeds verder toe. Maar nu niet meer...


Lees verder 30 maart 2025   1 maand oud
Het blad van Inga edulis met honingklieren; foto gemaakt in Mounts Botanical Garden in West Palm Beach, Florida. De honingklieren trekken mieren aan die de plant beschermen tegen bladeters.

Een enthousiast bericht van docent Mandy van Valkenburg: "Mijn schoonouders zijn op vakantie in Portugal en kwamen daar in een botanische tuin deze boom tegen. Lijkt mij serieus interessant voor de Hortus!" Een superplant, die..


Lees verder 30 maart 2025   1 maand oud
Fazant

Vechtende fazanten in het veld en op zoek naar de bijzondere gevlekte aronskelk...


Lees verder 30 maart 2025   1 maand oud
Zeeschildpad, Bonaire

Arjan de Groene, oceanenexpert en coördinator Cariben bij WWF Nederland, is op St. Eustatius. Hier leggen maar liefst drie verschillende soorten zeeschildpadden hun eieren. Hij ziet daar een van de oorzaken waarom het slechter..


Lees verder 29 maart 2025   1 maand oud

Op de drukste Schelpenteldag ooit wisten strandbezoekers samen maar liefst 84.891 schelpen op naam te brengen voor de wetenschap. Speciale aandacht ging dit jaar uit naar de verspreiding van linker- en rechterkleppen op de..


Lees verder 29 maart 2025   1 maand oud

Archief