Natuurberichten
Pagina 540 van 1685 - 16845 Resultaten

Als je tijdens een lekker warme zomeravond tot laat in de tuin zit, kan het voorkomen dat je, terwijl het echt al flink schemert, nog een libel ziet langsvliegen. Die kan dan in het donker minuten lang om je heen vliegen, al..

Eind vorig jaar is de eerste kevercatalogus voor Caribisch Nederland gepubliceerd. Dit volumineuze werk is het eerste serieuze overzicht van de keversoorten die van de eilanden zijn gerapporteerd. Waarschijnlijk is echter nog maar..

Op 27, 28 en 29 augustus is het weer zover: de Internationale Nacht van de Vleermuis. In dat weekend organiseren vrijwilligers van natuurwerkgroepen voor de 25ste keer wereldwijd lezingen en excursies over deze bijzondere en..

De eerste bomen van het project Birds, Bees & Business zitten in de grond! Ze zijn vanaf begin dit jaar door de vrouwen uit Burkina Faso geplant. Daarmee is de herbebossing van het verdroogde Sheagebied in de Sahel echt begonnen...

Moet je uitheemse planten wel of juist niet bestrijden? In deze terugkerende discussie gaat het vaak over of een soort schadelijk zou kunnen zijn voor onze natuur, of economie. Gezondheidsrisico’s worden minder vaak als argument..

Kramsvogel klaar voor de winter, kattenstaartamarant bloeit...

Nog maar een jaar of vijf in Nederland en inmiddels al in alle provincies gezien en zelfs al eentje op de Wadden. Het scheefbloemwitje is met een razendsnelle opmars bezig. De zomer, van juli tot september, is de tijd dat deze..

Sprinkhanen worden niet gestandaardiseerd gemonitord in Nederland. Sinds enkele jaren kunnen wel jaarlijkse trends berekend worden op basis van losse waarnemingen. Dit gebeurt met zogenaamde occupancy-modellen. Hierdoor komen..