Natuurberichten

Pagina 1479 van 1528 - 15275 Resultaten

Grauwe gors,  (1822 - 1906). Scanned from Svenska fåglar

De Grauwe Gors Miliaria calandra staat op punt van uitsterven in Nederland. Deze forse vinkachtige valt niet op door zijn mooie verenkleed maar vooral door zijn opmerkelijke zang die wel wordt vergeleken met een rammelende..


Lees verder 28 november 2008   15 jaar oud
Herfstbos

Eindelijk is er vorige week een massa blad van de bomen gewaaid. Het barre weer van deze week maakte het karwei af: bomen en bossen bieden inmiddels een winterse aanblik. Eerder zorgde een periode zonder stormen of hevige..


Lees verder 28 november 2008   15 jaar oud
Gans Kramer (foto: G. Muskens)

Er zijn nog maar vier ganzen met een werkende zender in de lucht: Cas, Kees, Kramer en Marco. Als vanouds ligt Kees aan kop: op 17 november arriveerde hij in Nederland om te overwinteren. De anderen zijn hard op weg in de goede..


Lees verder 27 november 2008   15 jaar oud
massagraf huismoeders

Vlinders zijn fragiele diertjes en als ze eenmaal dood zijn vindt je er al gauw niets meer van terug. Soms echter worden, zoals van de week in Helioo tientallen resten van nachtvlinders bij elkaar aangetroffen: massagraven. ..


Lees verder 27 november 2008   15 jaar oud
Kolganzen op trek, vliegend, v-vorm. Fotograaf Gerard Muskens. Foto gemaakt op 16 december 2007 in de Ooypolder

De aankomst van kleine zwaan, toendrarietgans, kleine rietgans, kolgans, brandgans en rotgans in het najaar van 2008 was duidelijk later dan we gewend waren van voorgaande jaren. ..


Lees verder 26 november 2008   15 jaar oud
das verkeerslachtoffer JASJA DEKKER

Snelheidsverlaging op Veluwe gaat zoogdierlevens redden, zo stelt de Zoogdiervereniging...


Lees verder 26 november 2008   15 jaar oud
bruine winterjuffer klein

U denkt waarschijnlijk bij libellen aan warme zonnige dagen. Toch zijn ook in de winter libellen te vinden: winterjuffers. Deze libellen zijn gespecialiseerd in het overwinteren als volwassen libel. ..


Lees verder 25 november 2008   15 jaar oud
Pimpelmees aan vetbol. This file is licensed under Creative Commons Attribution 2.0 License

Een blik naar buiten leert dat het wit is heel wit. Dat levert natuurlijk zeer fraaie plaatjes op, maar de vogels zijn er iets minder blij mee. Immers, ze kunnen dan niet of nauwelijks bij hun voedsel komen. Het is nu tijd om de..


Lees verder 25 november 2008   15 jaar oud
Artemisia biennis (rechte alsem)

HETEREN (Gld.) – Dat de snelle opwarming van de aarde samenvalt met de vestiging van veel nieuwe planten en diersoorten in Nederland is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Hoe deze exotische soorten zich in ons land gaan..


Lees verder 24 november 2008   15 jaar oud
zuidelijke boomsprinkhaan klein

Nog maar 15 jaar komt de zuidelijk boomsprinkhaan in ons land voor. Deze kleine sabelsprinkhaan komt van oorsprong uit het warme Italië en is momenteel in ons koude kikkerland de eitjes aan het afzetten...


Lees verder 24 november 2008   15 jaar oud

Archief