Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 206 van 211 - 2107 Resultaten

boomblauwtje

Het boomblauwtje, een dagvlindertje, is momenteel volop te zien in de tuin, op de bloemknoppen van de klimop. Zoek niet naar het blauwe vlindertje, maar naar eitjes en de groene rupsen...


Lees verder 27 augustus 2008   16 jaar oud
klein koolwitje klein

Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus hebben meer dan 200 mensen in estafette het Pieterpad gewandeld van Pieterburen tot en met de Pietersberg. Er werden, ondanks het tegenvallende weer, duizenden vlinders geteld in deze doorsnede..


Lees verder 26 augustus 2008   16 jaar oud
heivlinderhei

Een fraaie wandeling over de bloeiende heide. Blauwe lucht met stapelwolken en een lekkere temperatuur van 22 graden. Bij een pol struikheide gekomen lijkt deze te ontploffen van de vlinders. Herstellen de heidevlinders zich?..


Lees verder 20 augustus 2008   16 jaar oud
basilicum

Voor bij de mozarella met tomaat stond de basilicum in de vensterbank van de keuken. Hoewel we er regelmatig van gebruikten ging hij toch wel erg snel op. Nader onderzoek bracht ons bij de dader...


Lees verder 18 augustus 2008   16 jaar oud
argusogen

Dit voorjaar leek de argusvlinder weer wat te herstellen van de sterke achteruitgang van de afgelopen jaren. Nu de zomergeneratie vliegt lijkt dat herstel zich voort te zetten, want deze graslandsoort wordt – vooral in het westen..


Lees verder 15 augustus 2008   16 jaar oud
gamma-uil klein

De vlinderstruik (Buddleja) is bekend als vlindertrekker. Overdag worden er vaak vlinders op gezien. Maar neem eens een zaklantaarn en ga ’s nachts eens kijken. U zult verbaasd staan...


Lees verder 12 augustus 2008   16 jaar oud
spaanse vlag klein

De zeldzame spaanse vlag lijkt het dit jaar erg goed te doen. De eerste waarneming bereikte ons al op 10 juli en vanaf die datum komen er geregeld spaanse vlag waarnemingen binnen. ..


Lees verder 9 augustus 2008   16 jaar oud
brandvlerkvlinder klein

Veel mensen kennen dagvlinders, zoals koolwitjes en dagpauwogen die op onze vlinderstruiken drinken. Toch zijn er veel minder dagvlinders dan nachtvlinders in Nederland. Tegen 50 soorten dagvlinders staan zo’n 2000 (!!) soorten..


Lees verder 7 augustus 2008   16 jaar oud
boomblauwtje

Na de matige voorjaarsgeneraties in april en mei zijn nu de zomergeneraties van icarusblauwtje en boomblauwtje aanwezig. Ze lijken in flinke aantallen te vliegen: icarusblauwtje in bloemrijke graslanden, duinen en bermen en..


Lees verder 2 augustus 2008   16 jaar oud
eikenpage klein

De eikenpage leeft vaak verborgen in de boomtoppen. De soort is dan ook voor veel mensen onbekend. Dit jaar vliegt de eikenpage erg goed en ze worden door veel mensen gezien, zelfs op hele nieuwe plaatsen...


Lees verder 30 juli 2008   16 jaar oud

Archief