Natuurberichten
Categorie: Overig
Pagina 122 van 127 - 1268 Resultaten

Voor 19 diersoorten van de Rode Lijst moet snel actie worden ondernomen omdat hun behoud in Nederland onvoldoende gewaarborgd is. Datzelfde geldt voor zes habitattypen. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek van Alterra..
Het gebruik van de natuurbrug Zanderij Crailoo, de langste natuurbrug ter wereld, blijkt volgens onderzoekers van Alterra behoorlijk goed aan de verwachtingen te voldoen. Van dertien zoogdiersoorten, zes soorten amfibieën en twee..

Omvorming van landbouwgronden naar natuur is een van de manieren om de EHS te realiseren. Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgronden blijkt in de praktijk vaak lastig vanwege de voedingsstoffen die zich in grote hoeveelheden..

Korstmossen op heiden en stuifzanden worden bedreigd door vergrassing en verbossing van deze gebieden. Van de 326 korstmossoorten die opgenomen zijn in de Rode Lijst zijn er 10 karakteristiek voor heide en 8 voor..

Op een oud baggerdepot in de Nieuwkoopse Plassen is de afgelopen jaren bijzondere flora en fauna gaan leven. In augustus is het depot met kleine ingrepen ingepast in het natuurlijke landschap. ..

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vijf nieuwe rode lijsten gepubliceerd met soorten die in Nederland zijn bedreigd. De lijsten vervangen de oudere rode lijsten voor zoogdieren, reptielen, amfibieën,..

Wie goed rondkijkt komt op dit moment de Amerikaanse rhododendroncicade wel tegen. Bij de rhododendron zijn in het voorjaar bleekgroene insecten te vinden die veel op bladluizen lijken, hoewel ze veel beweeglijker zijn. Dit zijn..

"Ik zie ineens vreemd geribbelde eikels die ik aanvankelijk niet eens als eikel herkende, totdat ik het napje zag, want dat is niet vergroeid. Is dit een of ander galletje?" Een waarnemer stuurde onlangs dit bericht naar..

Wanneer herstelmaatregelen in beken worden uitgevoerd, ontstaan soms nieuwe stukken beekloop. Vaak wordt er vanuit gegaan dat de ongewervelde waterdiertjes die in de oorspronkelijke beek leven, deze nieuwe plekken vanzelf weten te..

Een goudalg luisterend naar de naam Ochromonas is in staat om giftige blauwalgen te verorberen en af te breken. “Dit kan een uitkomst zijn in de strijd tegen blauwalgplagen,” meent Ellen van Donk van het Nederlands Instituut voor..